U trendu

Njega krive za Đokovićev pad: Novak je prihvatio ljubav i mir

Pepe Imaz optužen je za glavnog „krivca“ za pad Novaka Đokovića, ali kontraverzni guru do sada se uopšte nije oglašavao. Tu praksu je, konačno, prekinuo. Za španske medije je govorio o saradnji sa svetskim brojem dva.

„Četiri godine se znamo. Ja učim od njega, ali i on od mene. Od njega upijam iskustvo koje je stekao kao vrhunski trener, a ja mu prenosim moje shvatanje života. Za mene su ljubav i poštovanje osnovne emocije, nešto što svakog čoveka čini boljim“, rekao je Imaz.

Pepeov životni motiv je „ljubav i mir“. U skladu sa njim i živi.

„Ljubav je jedino osećanje koje se uklapa u sve sfere života. Poštovanje prema drugim ljudima je nešto što širi ljubav. Profesionalni sportista je osoba kao i svaka druga, ali to ne znači da će sportista koji širi ljubav i poštovanje dozvoliti nekome da ga pobedi. Kada nekoga voliš, ne znači da želiš da bude bolji od tebe“, rekao je Imaz.

On tvrdi da se kod Novaka ništa nije promenilo.

„Isto radimo kao i pre četiri godine. A Novak je tada bio najbolji u tom periodu. Uvek je imao želju i nameru da bude najbolji. Bilo je promena, otišao je Boris Beker koji je bio važna figura. Novak je prihvatio koncept zagrljaja, ljubavi i Pepea Imaza. Postoje periodi u kojima ne ide sve kako je neko zamislio, a Novak radi da ih prevaziđe. Trenira i želi da pobeđuje“, istakao je Imaz.

On je na kraju podvukao: „Ne znam šta je guru. Mnogi ljudi govore mnoge stvari o meni. Tenis i priča o ljubavi idu jedno sa drugim. Igrati sa ljubavlju znači poštovati sebe, ali i druge“, dodao je Španac, prenosi Blic.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.