U trendu

Pero Antić ponovo u Crvenoj zvezdi

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Pero Antić vratio se u redove crveno-belih, pošto je danas sa šampionom ABA i Super lige Srbije potpisao jednogodišnji ugovor.

Makedonski reprezentativac i trostruki osvajač Evrolige rodjen je 29. jula 1982. godine u Skoplju.

Karijeru, koju je gradio u evropskim okvirima osvajajući trofeje Evrolige i nastupajući za izuzetno kvalitetne timove, obogatio je i igranjem u NBA ligi gde je dve sezone nastupao za Atlantu.

Antić, koji je visok 210 centimetara i uspešno igra na pozicijama krilnog centra i centra, za Zvezdu je nastupao 2006. i 2007. godine i tada je osvojio nacionalni kup.

Pero Antić, prvi makedonski košarkaš koji je igrao u NBA ligi, nastupao je u Evropi za brojne klubove, medju kojima su AEK, Lukoil, Spartak, Olimpijakos i Fenerbahče sa kojim je prošlog leta osvojio prvu titulu u Evroligi za jedan turski klub.

Pre toga je 2011 i 2012. godine bio je važan „šraf“ u ekipi Olimpijakosa sa kojim je osvojio dve uzastopne evroligaške titule.

Antić je 2011. godine bio jedan od najzaslužnijih za istorijski plasman i osvojeno četvrto mesto reprezentacije Makedonije na Evropskom prvenstvu. On je na tom šampionatu prosečno beležio skoro 12 poena uz 8,5 skokova.

„Crvena zvezda ovom prilikom izražava veliku zahvalnost na razumevanju gospodinu Željku Obradoviću i Fenerbahčeu. Pero, dobro došao u svoju drugu kuću – Crvenu zvezdu“, zaključuje se u saopštenju Zvezde.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.