U trendu

Pešić: Dajte nam podršku i biće rezultata

BEOGRAD – Radujem se novom izazovu i što sam ponovo trener reprezentacije. Siguran sam u ono što znam, ne sumnjam da ću imati podršku i trudiću se da svoje iskustvo stavim na raspolaganje, rekao je novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić.

„Siguran sam da će mi predsednik Saveza Saša Danilović i novi direktor Dragan tarlać pružiti podršku. Košarka treba da pripadne košarkašima, iz tog sveta smo. Oslonite se malo na nas, dajte nam podršku i biće rezultata“, izjavio je Pešić na zvaničnoj promociji u prostorijama KS S.

Uvek sam govorio da je Savezu potreban trener koji će biti tu, da svoj deo života provodi ovde, dodao je Pešić.

„Imam podršku porodice, imam i motiva. Za sada sma zdrav, a što tiče sreće biće nam potrebna svima. Znate kako se kaže – što više radim, više ću sreće imati. Nije mi prvi put, imam neka iskustva, ali zaboravi iskustvo ako ne znaš da ga iskoristiš. Trudiću se da svoje znajne stavim u službu srpske košarke, ne samo reprezentacije“, istakao je Pešić.

?uveni trener, osvajač poslednja dva zlata za srpski državni tim, u Istanbulu 2001. i Indijanapolisu 2002, upitan je i da li će posetiti Nikolu Jokića, koji ovog leta nije igrao za reprezentaciju.

„Dobio sam od Saveza dobar auto, ali mogu da korisitim u Srbiji i regionu (smeh). Sigurno da planiram da obiđem sve igrače, ne samo Jokića, nego i Teodosića. U glavama nam je da vidimo šta možemo da uradimo za kvalifikacijima u novembru, a kad se to završi onda ćemo imati više vremena. Mediji su pisali kako se udvaram Jokiću. Svakom ću se udvarati, svakom igraču ću pričati kako je mnogo dobro za njega da igra za reprezetacije. Neću biti samo trener, već ću biti mentor, posvećivaću se svakom igraču, da im pomognem da budu bolji, da napravimo empatiju, da pomognem“, rekao je Pešić i otkrio da još nije „kompletirao“ stručni štab.

Novi selektor debitovaće u novembarskom „prozoru“ kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kada će Srbija 25. novembra dočekati Letoniju, a tri dana kasnije gostovati Belgiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.