U trendu

Pešić drzi predavanje trenerima na treningu reprezentacije

BEOGRAD – Na inicijativu selektora košarkaša Srbije Svetislava Pešića, a u saradnji sa Udruženjem košarkaških trenera Srbije (UKTS), 22. februara u dvorani „Aleksandar Nikolić“ tokom dvočasovnog pokaznog treninga reprezentacije biće održano predavanje za trenere.

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuje nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i mečevi sa Slovačkom, a okupljanje i pripreme nacionalnog tima biće iskorišćene i za edukaciju srpskih trenera, saopštilo je Udruženje košarkaških trenera.

Kako se navodi, po završetku pokaznog treninga prisutni treneri imaće priliku da sa selektorom Pešićem razgovaraju i razmenjuju iskustva.

„Prvi put se organizuje ovako nešto i razmatramo mogućnost da to postane praksa. Ovo je zaista jedinstvena prilika koja se nudi našim trenerima i zato razmatramo da učešće na ovim predavanjima u budućnosti bude jedan od uslova za sticanje trenerske licence. Vrednost ovog predavanja selektora Pešića je nemerljiva, ono će biti snimljeno kako bi naši članovi mogli detaljno da ga analiziraju, a svi treneri koji budu prisustvovali predavanju na poklon će dobiti i ulaznice za utakmicu sa Slovačkom“, rekao je Strahinja Vasiljević, generalni sekretar Udruženja košarkaški trenera Srbije.

Selektor Svetislav Pešić kaže da je cilj da se uz pomoć Udruženja trenera ostvari kontakt sa svim trenerima u našoj zemlji.

„Želja je da ovo ne bude jednokratna akcija, već da se ubuduće što češće stavimo na raspolaganje trenerima širom Srbije i tako sačuvamo našu jedinstvenu metodiku treninga. Neophodno je i da se prilagođavama novim uslovima, jer se sve menja pa i košarka i da posebno obratimo pažnju kako se treniraju mladi igrači“, kaže Pešić.

„Naši treneri će na delu moći da vide kako se trenira na vrhunskom nivou sa igračima koji su reprezentativci. Po završetku treninga sa njima ću razgovarati o novim trendovima organizacije i metodike treninga, ali i svemu onom što su novine sa aspekta košarke i taktike“, rekao je selektor.

Na polju edukacije trenera, Pešić zajedno sa UKTS želi da radi i tokom leta.

„Imamo ideju da sve ovo ponovimo i tokom priprema seniorskog tima za Evropsko prvenstvo. U predavanja bismo uključili i neke od naših igrača, iskusnijih reprezentativaca koji bi izneli svoja mišljenja šta i kako da se radi sa mladim igračima. Jednostavno, želimo više da se povežemo sa trenerima u Srbiji i mislimo da je ovo pravi način za to“, zaključio je Pešić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.