U trendu

Pešić: Jokić je srećan što je sa nama

BEOGRAD – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da je Nikola Jokić srećan što je ponovo u nacionalnom timu.

Košarkaši Srbije okupili su se danas u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi u kom će obaviti deo priprema za Evropsko prvenstvo koje se održava od 1. do 18. septembra.

„Jokić je sredio svoje telo. Fizički je pripremljen. Raduje se da je sa reprezentacijom. To se vidi. i Igrači se raduju što je tu. Situacija je dosta povoljna sa Jokićem. Radi dobro, trenira dobro. Ostaje posle treninga. Prvi dolazi, poslednji odlazi. Drugačija je malo igra za njega, različite su dimenzije terena. Reket je pun u Evropi, nema „ilegalne“ odbrane. Treba mu malo da se adaptira na način igre u Evropi“, izjavio je Pešić.

Selektor košarkaša Srbije nije uvrstio svoj tim u krug favorita za titulu na Evropskom prvenstvu.

„Iz ove perspektive, videćemo ko će s kakvom ekipom da igra. Slovenija, Francuska, Španija i Grčka. Nemačka će biti kompletna, igraju kod kuće. To je iz ove perspektive danas. Povrede, otkazi utiču na planove. Dolazi ponovo korona. sve te stvari mogu da utiču na neki način. Tu je i Italija koja će biti kompletna, Turska…Evropsko prvenstvo je vrlo zahtevno, igra se svaki drugi dan..Može da se desi da neko od favorita brzo završi turnir“, rekao je Pešić.

Pre Evrobasketa Srbiju očekuju utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske.

„Pričaćemo o Grcima i Turcima kad dođe vreme. Svaka je utakmica drugačija, svaka je izazovna. Turska je jedan od kandidata, možda ne u prvom krugu, ali tamo gde se mi sada nalazimo. I oni imaju iste ambicije kao što su i naše“, izjavio je selektor košarkaške selekcije Srbije.

Pešić je rekao i da je prvi deo priprema najslađi.

„Što kaže jedan španski trener, strašno volim početak priprema, tad su svi srećni i treniraju. A onda počinju da se donose odluke, ko kosi, ko vodu nosi.
Očekujem od svakog igrača da preuzme odgovornost i da da dodatni napor da se što pre skupimo i budemo ekipa“.

Selektor Srbije Svetislav Pešić dodao je i da neće moći da računa na Nikolu Jovića i Alekseja Pokuševskog koji su ostali u Americi da se bore za mesto u timovima Majamija i Oklahome.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.