U trendu

Pešić veruje u ekipu i selektora Đorđevića

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije i Nemačke Svetislav Pešić rekao je danas da veruje u reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu i kazao je da treba podržati i selektora Aleksandra Đorđevića.

„Srbija je odlična. Tim je dobar, postoji kontinuitet sa trenerom, napravljena je atmosfera, dobra je ekipa. Znamo da je u košarci ekipa na prvom mestu, to je ekipni sport u kome na kraju pojedinci odlučuju. Srbija ima dovoljno pojedinaca koji se neće uplašiti lopte na kraju“, rekao je Pešić novinarima iz Srbije u Berlinu.

Srbija igra u grupi sa Nemačkom, Španijom, Italijom, Turskom i Islandom.

„Jaka je grupa, jake su reprezentacije…Nema Srbija razloga da se plaši, ali mora svakog da respektuje, a to nam nije uvek jača strana. Respekt je potreban, on pojačava koncentraciju, ozbiljnost. Imamo iskustva, to su igrači koji dugo igraju na vrhunskom nivou. Ja verujem u Srbiju“, rekao je Pešić.

Iskusni stručnjak je kazao da treba dati podršku selektoru.

„Mi smo vrlo često u kontaktu, čujemo se, razgovaramo. On je na dobrom putu da napravi dobru reprezentaciju. Biće vrhunski trener. Trener se postaje ne samo pobedama, nego i porazima, teškim situacijama, povredama, neuspesima. Treba mu dati podršku zato što je on to zaslužio. On će ovu reprezentaciju zadužiti“, rekao je Pešić.

U razgovoru sa novinarima pomenuo se i zvanično najbolji igrač Evrolige Nemanja Bjelica, za koga mnogi govore da mu je Pešić preporodio karijeru kada ga je iz Austrije doveo u Crvenu zvezdu, kao i da je najzaslužniji za njegov razvoj.

„On je najzaslužniji za svoj razvoj, naravno, a mi koji smo bili u prolazu smo uticali na njegovo razumevanje košarke, trening…Postao je ozbiljan čovek, ozbiljan igrač, dobio je samopouzdanje koje mu je falilo. Napunio se iskustvom igrajući u Evroligi i sada je tamo gde pripada, a to je NBA“, rekao je Pešić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.