najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Petrović nikako da prežali poraz: Rešili smo pik, ubili Boga u Teodosiću…

Aleksandar Petrović, selektor Hrvatske, i dalje ne može da prežali poraz od Srbije u četvrtini finala Olimpijskih igara u Riju, prenose sportski mediji u Hrvatskoj.

Kao i objašnjenje poraza posle samog susreta (86:83), i ova najnovija teorija sadrži ‘sudijski kriterijum’ kao glavni efekat, ali i ‘nepostojeće faulove’, prenose beogradski sportski mediji.

„To je bila činjenica. Percepcija nas unutra bila je da možemo. Posebno jer smo krenuli u seriju skidanja velikih skalpova, iako svesni naših mana. Imali smo Ukića na pleju i igru bez pleja jer solucija sa Stipčevićem nije prolazila. Ipak, znali smo da možemo protiv bilo koga. Da smo se suprotstavili i Amerikancima, mi bismo krenuli u tu utakmicu s nadom da možemo da je dobijemo. I zbog toga nam je taj poraz teško pao. U prvih 20 minuta mi smo bili besprekorni, bez obzira na pet-šest napadačkih skokova Srbije. Rešili smo centralni pik, ubili boga u Teodosiću i vodili 38:32. Kad bismo sklonili u stranu treću četvrtinu, mi smo u 30 minuta Srbiju dobili 17 razlike“, rekao je Petrović i nastavio u dahu o ‘borbenom duhu’ svog sastava i ‘vraćanju sa -14’:

„Tri puta smo to uspeli u Riju. Špance smo dobili, Argentini došli na loptu, i sad Srbija. I opet, vraćam se na to, ne govoreći kako smo imali loše suđenje u odnosu na Srbiju. Međutim, dve odluke, nepostojeći faul na Raduljici, a zatim i namerni faul Jokića koji se nije sudio. Po pravilima je to nesportska“, dodao je ‘Aca trica’.

Za kraj izlaganja o Srbiji, na konferenciji za medije u Zagrebu – povodom njegovog daljeg angažmana na klupi ‘Vatrenih’, Petrović je istakao i da bi njegovom timu znatno lakše da je pobedio u pripremnom susretu u Kordobi, nekoliko nedelja ranije, tj. – „da Stefan Jović nije pogodio sa centra“.

„Mi smo bili svesni posle poraza u Kordobi da sa Srbijom možemo da igramo jer smo 38 minuta bili u egalu. Onda je odlučila ona trojka Jovića s centra. I ta nam je pobeda nedostajala. Kako bismo skinuli pritisak s leđa. Da smo u Kordobi savladali Srbiju, uveren sam da bismo i u Riju svladali istog protivnika. Uz sve naše probleme, uz činjenicu da oni imaju tri svetska pleja, mi smo bili tu, korak do. I zato su, konačno, ljudi to prepoznali. Budili su se noću, gledali i nisu imali zamerke. Nama je trebalo više, tri-četiri dana, meni lično i nešto više da racionalizujem šta se dogodilo. Opet, kada se setim Igara i Rija, u glavi će mi biti da smo bili u stanju da uzmemo medalju. Sportski mi je žao, žal će uraditi svoje, ali ostaće to sve zajedno jedno čudo“, zaključio je Petrović, a prenosi ‘Jutarnji list’.

Povezani članci

Hrvatski mediji o košarkaškoj utakmici: Četvrtak iz noćne more…

Bojan Bogdanović: Teže je kad se izgubi od Srbije nego od nekog drugog

Srbija u polufinalu Olimpijskih igara posle pobede nad Hrvatskom

1 komentar
  1. GMRR

    Da su igrali Marjanovic i Bjelica, tek tada bi ih razbili kao dete zvecku. XZato im je bolje da cute, a buduci susreti ce pokazati ko je ko.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike