U trendu

Petrović: Pobedu posvećujemo navijačima

Trener fudbalera Rada Nebojša Petrović današnju pobedu protiv Borca iz Čačka posvetio je navijačima beogradskog kluba i ocenio da je pokazala da „gredjivanari“ imaju kvalitet za Super ligu Srbije.

„Izuzetno teška i značajna utakmica. Utakmica je pokazala da Rad ima kvalitet da funkcioniše u ovoj ligi. Bilo je teško, jer smo igrali bez naših navijača. Ovu pobedu posvećujemo upravo njima“, rekao je Petrović novinarima posle utakmice.

Rad je danas u Čačku sa 1:0 pobedio Borac u 28. kolu Super lige Srbije.

„Utakmica je bila neizvesna protiv ekipe koja je dobro vodjena i koja je znala svakog trenutka šta hoće. Nama je pripalo prvo poluvreme, dali smo taj jedan gol, a u drugom smo uspeli da sačuvamo gol iako nije sve funkcionisali kako je trebalo. Čestitke mojim igračima na zalaganju, trudu i pobedi“, rekao je Petrović.

Fudbalski klub Rad početkom marta kažnjen je s tri meča igranja pred praznim tribinama, jer su navijači „gradjevinara“ vredjali fudbalera Partizana Evertona Luisa na rasnoj osnovi. Fudbalski savez Srbije (FSS) takodje je navijačima Rada izrekao i zabranu prisustva na naredna dva gostovanja.

Suspenzija navijača je istekla i oni će u narednom kolu protiv Crvene zvezde imati pravo da dodju na utakmicu, a Petrović je kazao da će njegova ekipa „pokušati da ostvari dobar rezultat“.

Trener poslednjeplasiranog Borca, koji je danas pretpeo peti uzastopni poraz, Mladen Dodić ocenio je da je njegova ekipa zaslužila da osvoji makar bod.

„Čestitam ekipi Rada na pobedi. Oni su danas pokazali kvalitet, bili su brži od nas i to stvaralo problema. Probijali su nas po boku u prvom delu, a mi smo imali polušanse, ali nismo uspeli da dodjemo do gola. Dominirali smo u drugom delu, ali su se oni jako dobro branili i mi nismo uspeli da smestimo loptu u mrežu. Evidentno je da imamo mnogo problema. Ne mogu da kažem da su bili bolji, imam utisak da smo morali da izjednačimo“, rekao je Dodić.

On je ocenio da od svog dolaska početkom novembra prošle godine nije uspeo da trgne ekipu i da su vezani porazi zabrinjavajući.

„Olako primljeni golovi i porazi u nizu su zabrinjavajući. Verovali smo da će ova utakmica da bude prekretnica, ali nismo uspeli u tome. Trudili smo se, ali smo previše grešili. U problemu smo, imamo manjak samopouzdanja. Imamo devet utakmica da se izdignemo. Uspeli smo jesenas, nadam se da ćemo i ovaj put“, rekao je Dodić.

„Kada nema rezultata najodgovrniji je trener. Svestan sam činjenice da je svaki neuspeh ličan. Trudio sam se i davao sve od sebe da izvučem maksimum od ove ekipe, ai mislim da nisam uspeo u tome“, dodao je on.

Borac predstojeće nedelje očekuje četvrtfinalni meč Kupa Srbije protiv Vojvodine, ali Dodić napominje da je opstanak u ligi prioritet.

„Opstanak u ligi je prioritet. Očekuje nas grčevita borba u ligi. Bez obzira što volim kup takmičenje, koje ima posebnu draž, izmedju dve utakmice kod kuće i meč protiv Vojvodine koja je favorit i ima ambije u kupu, biram ligu. Nastupićemo u mešovitom sastavu, ali ko god izadje na teren očekujem da igra motivisano i da iskoristi šansu koju dobije“, rekao je Dodić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.