U trendu

Pike: Mesi je svake godine zaslužio Zlatnu loptu

Fudbaler Barselone Lionel Mesi osvojio bi Zlatnu loptu svake godine da se to priznanje zaista dodeljuje najboljem igraču sveta, rekao je danas defanzivac katalonskog kluba Djerar Pike.

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) svake godine dodeljuje Zlatnu loptu najboljem fudbaleru sveta, a Mesi je do sada četiri puta osvajao to priznanje. On je bio najbolji 2010, 2011, 2012. godine, zatim je Kristijano Ronaldo dva puta osvojio priznanje, a prošle godine Zlatnu loptu ponovo je osvojio Mesi.

Pikea vole navijači Barselone, pošto je osvojio sve trofeje sa tim klubom i uvek isticao ponos što igra za klub koji voli od malena, ali i zato jer javno podržava nezavisnost Katalonije i periodično kritikuje velikog rivala Real Madrid.

On je bio jedan od najvažnijih igrača u uspesima reprezentacije Španije izmedju 2008. i 2012. godine, ali mu deo domaćih navijača stalno zviždi, uglavnom navijači Reala. Pike je zbog toga najavio da će se povući iz državnog tima posle Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Barselona je sinoć pobedila Sevilju posle preokreta sa 2:1. Mesi je postigao izjednačujujući gol i asistirao Luisu Suaresu kod pobedonosnog.

„Da se Zlatna lopta dodeljuje najboljem fudbaleru sveta Leo (Mesi) bi je osvojio svaki put od 2009. godine. On je na nekom drugom nivou“, napisao je Pike na svom Tviter profilu.

Osim Fifine nagrade, koja se dodeljuje od 2010. godine, Mesi i Ronaldo su osvojili i po jednu nagradu  kada je Zlatnu loptu dodeljivao Frans fudbal.

Prema pisanju medija, Ronaldo je favorit za osvajanje Zlatne lopte koju će Fifa dodeliti u januaru, pošto je prošle sezone osvojio Ligu šampiona sa Realom i Evropsko prvenstvo u Portugalu.

Mesi je sa reprezentacijom Argentine izgubio u finalu Kupa Amerike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.