U trendu

Pike: Nismo favoriti, pa ni Nadal više nije najbolji

Španski fudbaler Žerar Pike izjavio je da aktuelni šampion nije favorit na predstojećem prvenstvu Evrope u Francuskoj, ali upozorio da je ista situacija bila 2008. i 2010. godine, pa su osvojene titule.

„Osvajanje trećeg kontinentalnog šampiona u nizu bio bi jedinstven osećaj, ali nismo favoriti. Poraz od Gruzije je to potvrdio, desio se kiks koji je pokazao da su Francuska i Nemačka bolji. Međuti, nismo bili favoriti ni na EURO 2008, ni dve godine kasnije na Svetskom prvenstvu, ali smo pokazali da smo veliki tim“, rekao je Pike za španski Onda Sero.

Štoper Barselone smatra da je došla nova generacija španskih fudbalera i da će u budućnosti biti mnogo uspeha.

„Imamo mnogo talentovanih i mladih fudbalera. Moramo da zaboravimo poraz od Gruzije, popravimo greške i krenemo napred. Razumem da postoje kritike, ali pobeda na startu protiv Češke bi sve promenila“, poručio je Pike.

Pike je trenutnu situaciju reprezentacije uporedio sa španskim teniserom Rafaelom Nadalom i istakao da mora da dođe do određenog pada.

„U sportu ne možeš večito da budeš šampion. Mi u Španiji smo navikli na pobede i kada ih ne bude svi se čude. Našim ljudima je teško da shvate da postoje i porazi, Nadal više ne pobeđuje u tenisu, bili smo prvaci u košarci, ali bilo je doba kada 20 godina nismo ništa uradili“, zaključio je Pike.

Španija se na Evropskom prvenstvu nalazi u D grupi sa Hrvatskom, Češkom i Turskom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.