U trendu

Pike tvrdi: „Konci se vuku“ iz Realove lože

Odnosi između dva najveća španska kluba Reala i Barselone, inače tradicionalno na „ivici noža“, su se dodatno zaoštrili, pošto je Barselonin fudbaler Žerard Pike žestoko kritikovao Madriđane i istakao da mu se „ne dopadaju vrednosti koje prenosi Real“!

Pike je otvorio dušu nekoliko sati pošto je Fifa kaznila njegovog klupskog saigrača, Argentinca Lionela Mesija, sa četiri utakmice zbog toga što je navodno psovao linijskog sudiju na utakmici Argentina – Čile (1:0). Ovaj katalonski fudbaler, koji se otvoreno zalaže za nezavisnost Katalonije, smatra da se iz Realove lože „vuku konci“ i pita se kako je moguće da se igrači poput Mesija i Nejmara (Barselona) olako kažnjavaju (mislio je i na sudske procese u vezi s porezom i ugovorima – prim. aut), a da isti aršini ne važe za Kristijana Ronalda. Odnosno, da je sve to posledica uticaja Reala.

-Ono što mi se ne sviđa u vezi s Realom jesu njegove direktorske lože, stvari koje se tamo događaju: optužbe za Mesija i Nejmara a ništa za Ronalda – prenela je madridska „Marka“ Pikeovu izjavu posle prijateljskog susreta u Parizu u kojem je Španija savladala Francusku sa 2:0. – Svi znamo šta se događa u Realovoj loži, uvek je bilo tako. Smatram sve Realove igrače svojim prijateljima, ali kao klub, ne znam šta da vam kažem. Zna se kako to funkcioniše. Tako makar ja osećam i ne želim da polemišem oko toga

Pike (30), koji je najavio da će se oprostiti od reprezentacije Španije posle Svetskog prvenstva u Rusiji 2018, zadržao se nešto duže s novinarima u miks-zoni, izjavivši da je svestan da će mediji preneti svaku njegovu reč. Osvrnuo se i na nedavne insinuacije Realovih igrača Marsela i Ramosa da su i sudije imale udeo u Barseloninoj istorijskoj pobedi (6:1) protiv Pari sen Žermena u Ligi šampiona

-Iz ove divne miks zone dobićete gotov naslov od mene… Gde to sudije favorizuju Barselonu? U Ligi šampiona? Mislio sam de je ovde reč o prvenstvu. Kad diskutujemo o istorijskom preokretu 6:1 (Barselone protiv PSŽ-a) onda ste usredsređeni na suđenje. A kada Real osvaja Ligu šampiona sa golom Serhija Ramosa iz ofsajda, ništa se ne događa.

Povodom poslednje kazne izrečene Mesiju, oglasila se i Barselona: Klub smatra da je kazna od četiri utakmice nepoštena i potpuno neprimerena. FK Barselona i ovim putem podržava Mesija, koji se uzorno ponaša i na terenu i van njega.

Fifa je kaznila Mesija nekoliko časova uoči gostovanja Argentine u Boliviji, gde je izgubila bez njega sa 2:0 i došla u nezgodnu situaciju: četiri kola pre kraja kvalifikacija nalazi se na petom mestu (prva četiri idu na Mundijal, peti u interkontinentalni baraž), sa svega dva boda više od Ekvadora, a bod manje od Urugvaja i Čilea.

Kako javljaju vodeći sportski španski mediji, Real ne namerava da tuži Pikea zbog njegovih izjava. Realov pravni tim je analizirao sve što je rekao ovaj Barselonin igrač i, navodno, neće preduzeti nikakve korake u tom smeru.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.