U trendu

Pizaro: Pica i čokolada mi pomogli da pomeram rekorde

Fudbaler Verdera Klaudio Pizaro otkrio je da su mu pica i čokolada pomogli da postane stranac sa najviše utakmica i golova u Bundesligi i jedan od najboljih strelaca uopšte.

Ovaj 37-godišnji Peruanac šesti je na listi najboljih golgetera u istoriji nemačkog prvenstva sa 181 pogotkom, ali ističe da mu čudan način ishrane za profesionalca nije smetao.

Ipak, kako mu se bliži kraj karijere Pizaro želi duže da traje, pa je korigovao ishranu pod nadzorom specijalista u toj oblasti.

„Nedostaje mi mnogo čokolada, ali sada imam više energije. Osećam se mnogo bolje i izgubio sam dve ili tri kile“, rekao je Pizaro, a prenosi agencija AP.

Iako u poznim igračkim godinama bivši napadač Čelsija i minhenskog Bajerna nije zaboravio da postiže golove, što je dokazao prošlog vikenda protiv Herte (3:3) kada se dva puta upisao u listu strelaca.

Peruanski veteran protiv Borusije iz Menhengladbah u narednom kolu odigraće tačno 400. utakmicu u nemačkom šampionatu, ali želi da potpiše novi ugovor sa Verderom jer mu aktuelni ističe na kraju sezone.

„Imamo planove da produžimo saradnju. Sada nam je prioritet da obezbedimo opstanak“, rekao je sportski direktor „zelenih“ Tomas Ajhin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.