U trendu

Platili su mi da ćutim za zlostavljanje

Bivši fudbaler Čelsija Geri Džonson izjavio je za „Miror“ da mu je klub sa Stamford Bridža platio 50.000 funti da ćuti o optužbama za seksualno zlostavljanje.

Džonson je je otkrio da ga je tokom 1970-ih kao 13-godišnjeg dečaka zlostavljao šef skaut službe Edi Hit, koji je preminuo.

Miror prenosi da je Džonson 2015. potpisao ugovor o poverljivosti i prihvatio 50.000 funti od kluba, ali oni nisu priznali krivicu. Tvrdi da je klub platio i drugima za ćutanje.

„Osećao sam sramotu, osećao sam da mi je oduzeto detinjstvo. Proveo sam tinejdžerske godine u potpunom nemiru. Mislim da mi je Čelsi platio kako bi obuzdao situaciju. Milioni navijača širim sveta gledaju klub, koji je jedan od najbogatijih na svetu. Ti navijači zaslužuju da znaju istinu. Platili su mnogima da ćute. Nadam se da klubovima neće biti dozvoljeno da zataškaju ovo. Niko ne sme da izbegne pravdu“, rekao je Džonson.

Čelsi je saopštio da je unajmio advokatsku firmu kako bi istražio bivše zaposlene, a ove nedelje je uklonio klauzulu iz ugovora sa Džonsonom koja mu brani da priča o detaljima koji su procureli u javnost.

„Hit je zlostavljao još najmanje trojicu mladih fudbalera. Kada smo igrali letnje mečeve, uvek je bio u svlačionicama, nismo mnogo mislili o tome tada, ali se pričalo da bi trebalo da ga se pazimo. Sa 12 godina ne znaš šta to znači. Bio sam previše mlad. Dolazio mi je i u kuću i upoznao roditelje, pitao ih da me vodi na utakmice, i tako je počelo. Prvi seksualni susret smo imali oko 1973. kada sam imao 13 ili 14 godina. Posvađao sam se sa ocem, imao sam loš dan u školi i poverio sam mu se. Pitao sam ga da ostanem kod njega, gde je uvek bilo dečaka. Ponudio me kolom, čipsom, čokoladom, a onda pustio porno film. Sledeće čeka se sećam je da su mi pantalone bile oko zglobova“, rekao je bivši igrač Čelsija.

Skandal o seksualnom zlostavljanju mladih fudbalera trese Ostrvo već nekoliko dana, a policija je potvrdila da se javilo oko 350 navodnih žrtava britanskih klubova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.