najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pliškova eliminisala Serenu Vilijams

Serena Vilijams izgubila je od Karoline Pliškove sa 6:2, 7:6 (7-5) u polufinalu US opena. Već tada znalo se da će Anželik Kerber biti prva teniserka sveta od ponedeljka, ali ona je to mesto overila trijumfom nad Karolinom Voznijacki sa 6:4, 6:3 u drugom polufinalu, prenose sportski mediji.

Pliškova, koja do sada nikada nije prošla dalje od trećeg kola nekog od Gren slem turnira, nastavila je svoju seriju iz snova i postala je četvrta igračica koja je na istom Slemu dobila obe sestre Vilijams, posle Hingis, Enan i Klajsters.

U prvom setu Serena je bila bez šansi protiv Čehinje koja je fantastično servirala i projurila je kroz prvi set. Amerikanka se mučila sa kretanjem, posle se ustanovilo da je imala povređeno levo koleno, a Karolina je to koristila i došla do brejka u drugom setu.

Tada je i Čehinja postala nervozna, Serena je napravila ribrejk, ali ni u jednom trenutku nije došla do svoje prave igre.

Pliškovu je servis izvlačio iz neugodnih situacija, pogotovo na 5:6 i 30:30, kada je vezala dva sjajna servisa.

Počela je Čehinja taj brejk sa 3:0, onda joj se ruka stegla, a posle spektakularnog loba Serena je kompletirala preokret (4:3). Činilo se da je to tačka preokreta, ali usledila je dupla greška Amerikanke.

Na 5:5 je Pliškova odigrala pametan poen i došla do meč lopte, a duel se završio na najgori način – duplom greškom.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike