U trendu

Pobeda Denvera uz 20 poena Jokića

Košarkaši Denvera pobedili su noćas na svom terenu Njujork sa 110:94 i ostvarili osmu uzastopnu pobedu u NBA ligi, a pobedi Nagetsa doprineo je srpski košarkaš Nikola Jokić sa 20 poena i devet skokova.

U ekipi Denvera šestorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Kenet Farid sa 24 poena i 10 skokova. Jokić je igrao skoro 34 minuta i postigao je 20 poena, od kojih osam u četvrtoj četvrtini. Srpski košarkaš imao je i devet skokova i tri asistencije.

Geri Heris postigao je 16, a Emanuel Madiej 15 poena za Denver. Bivši košarkaš Partizana Žofri Lovernj postigao je dva poena i imao je šest skokova i četiri asistencije.

U ekipi Njujorka najefikasniji je bio Karmelo Entoni sa 30 poena, sedam skokova i četiri asistencije,a Derik Vilijams dodao je 15 poena.

Košarkaši Portlanda pobedili su Vašington posle produžetka sa 116:109 i prekinuli niz od tri poraza. Demjan Lilard predvodio je Portland do pobede sa 41 poenom i 11 asistencija. To je 15. uzastopna utakmica u kojoj je Lilard postigao najmanje 20 poena, što je drugi najduži takav niz u NBA ligi. Si Džej Mekalum dodao je 18 poena za Portland, koji se popeo na šesto mesto Zapadne konferencije.

U ekipi Vašingtona, koja je pretrpela treći uzastopni poraz, najefikasniji je bio Ramon Sešons sa 21 poenom, a dobru partiju prikazao je i Džon Vol, koji je postigao 20 poena i imao je 11 asistencija. Vol je pogodio „trojku“ 15 sekundi pre kraja regularnog dela, ali je Makalum 5,4 sekunde pre kraja postigao koš za produžetak, koji su Blejzersi dobili sa sedam razlike.

San Antonio je pobedio Minesotu sa 116:91 i to bez trojice najboljih igrača Tima Dankana, Tonija Parkera, Manua Djinobilija i trenera Gega Popovića. Najefikasniji u Spursima bio je Lamarkus Oldridž sa 29 poena i sedam skokova, Dejvid Vest postigao je 18, a Kavaj Leonard 15 poena. Srpski košarkaš Boban Marjanović igrao je nešto više od 10 minuta, nije se upisao medju strelce ali je imao osam skokova.

Endru Vigins bio je najefikasniji u Minesoti sa 23 poena i osam skokova, Karl Entoni Tauns dodao je 19 poena i devet skokova, a Zek Lavin 15 poena.

Toronto je pobedio Bruklin sa 104:99, Atlanta je pobedila Jutu sa 91:84 i primakla se Majamiju koji se nalazi na četvrtom mestu Istočne konferencije, dok su Los Andjeles Lejkersi pobedili Orlando sa 107:98 i ostvarili drugu uzastopnu pobedu, prvi put od 3. januara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.