U trendu

Pobeda Majamija, Bjelica bez poena u porazu Minesote

Košarkaši Majamija pobedili su noćas na svom terenu Memfis sa 100:97 i prekinuli niz od tri poraza u NBA ligi.

Majami je nadoknadio zaostatak od 16 poena i ostvario 13. pobedu u sezoni, a u poslednjih dva minuta i 34 sekunde napravio je seriju od 11:0.

Dvejn Vejd je 21,9 sekundi pre kraja utakmice postigao koš za jedino vodjstvo Majamija u drugom poluvremenu. Pobedu je obezbedio Džastis Vinsolou poenima sa linije za slobodna bacanja u poslednjoj sekundi.

Najefikasniji u ekipi Majamija bio je Kris Boš sa 22 poena, Džerald Grin postigao je 16 poena, a Luol Deng 15.

U ekipi Memfisa Džef Grin bio je najefikasniji sa 26 poena, Met Barns postigao je 13 poena i imao isto toliko skokova, dok je bivši igrač Majamija Mario Čalmers utakmicu završio sa 12 poena.

Feniks je na svom terenu pobedio Minesotu sa 108:101 predvodjen Brendonom Najtom sa 25 poena, od kojih je postigao sedam „trojki“. Erik Bledso dodao je 23 poena uz devet asistencija, a Aleks Len 18 poena i sedam skokova.

U ekipi Minesote Zek Lavin bio je najefikasniji sa 28 poena, a Kevin Martin postigao je 19. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica igrao je nešto manje od 15 minuta, nije se upisao medju strelce, ali je imao šest skokova. Minesota je tokom meča izgubila 24 lopti, od kojih je Feniks postigao 43 poena.

Oklahoma je na svom terenu pobedila posle produžetka Jutu sa 104:98 i ostvarila petu uzastopnu pobedu. Kevin Durent predvodio je Tander do pobede sa 31 poenom, pet skokova i šest asistencija, a dobru partiju prikazao je Rasel Vestbruk sa 25 poena, 11 skokova i pet asistencija.

Rodni Hud postigao je 23 poena, Gordon Hejvord 22, a Alek Burks 21 poen za Jutu, koja je pretrpela 12. poraz u sezoni.

Toronto je kao domaćin pobedio Filadelfiju sa 96:76 i ostvario četvrtu uzastopnu pobedu. Demar Derozan bio je najefikasniji u ekipi Reptorsa sa 25 poena, uz osam skokova, a Luis Skola dodao je 22 poena.

U timu Filadelfije, koji je pretrpeo šesti uzastopni poaz, Džahil Okafor bio je najbolji sa 23 poena i 14 skokova, a Robert Kovington dodao je 15 poena uz devet skokova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar