U trendu

Pobeda Sitija za prvo mesto, Teri doneo bod Čelsiju u 98. minutu

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na domaćem terenu Kristal Palas sa 4:0, u utakmici 22. kola engleskog prvenstva, i preuzeli prvo mesto na tabeli Premijer lige.

U današnjim utakmicama Premijer lige nijedna gostujuća ekipa nije pobedila.

Mančester siti poveo je u 22. minutu golom Fabijana Delfa, a pobedu je obezbedio Serhio Aguero sa dva gola, u 41. i 66. minutu. On je tako i u devetoj uzastopnoj sezoni postigao dvocifreni broj prvenstvenih golova. Ove sezone postigao je 10 golova u Premijer ligi.

Konačan rezultat postavio je David Silva u 84. minutu, posle dodavanja Aguera.

Posle 13. prvenstvene pobede, Siti je sa 43 boda preuzeo prvo mesto na tabeli zahvaljujući gol razlici. Drugo i treće mesto sa istim brojem bodova zauzimaju Arsenal i Lester, ali obe ekipe imaju po utakmicu manje.

Fudbaleri Čelsija i Evertona odigrali su u Londonu nerešeno 3:3, a publici na stadionu Stamford Bridž u drugom poluvremenu priredili su dobar fudbal.

Everton je poveo u 50. minutu autogolom Džona Terija koji je loše reagovao posle ubačene lopte Lejtona Bejnsa sa leve strane. On je pokušao da izbaci loptu iz šesnaesterca, ali nije bio uspešan u tome, te je savladao svog golmana Tiboa Kurotu.

Gosti iz Liverpula su nastavili s furioznom igrom u nastavku, a samo šest minuta kasnije usledio je novi centaršut Bejnsa s levog boka. U šesnaestercu je ovaj put pronašao Kevina Miralasa, a ovaj se prijemom oslobodio dvojice svojih čuvara te snažno šutirao i udvostručio prednost.

Delovalo je da se Čelsi neće izvući, medjutim, domaćin je golovima u 64. i 66. minutu stigao do izjednačenja.

Sesk Fabregas je dubinskom loptom u 64. minutu pronašao Dijega Kostu pred golom Evertona, a naturalizovani Španac je prevario Fila Jagelku i Tima Haurada, te smanjio zaostatak svog tima.

Samo dva minuta kasnije Kosta je na ivici šesnaesterca dodao do Fabregasa, a ovaj je posle driblinga šutirao, a lopta je na putu ka golu zakačila Muhameda Bešića i prevarila Hauarda.

Everton je u prvom minutu sudijske nadoknade vremena stigao do nove prednosti. Žerard Deulofeo je ubacio loptu s desne strane, a Ramiro Mori je sa oko metar pored statične odbrane Čelsija prosledio u mrežu domaćina.

Glavni arbitar je utakmicu produžio za sedam minuta, ali je Čelsi u 98. minutu golom Džona Terija stigao do izjednačenja.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je ceo meč za Čelsi, dok je Nemanja Matić igru napustio u 55. minutu, kada je umesto njega na teren ušao Oskar.

Čelsi se nalazi na 14. mestu sa 25 bodova, šest više od prve ekipe u zoni ispadanja, dok je Everton 11. sa 29 bodova.

Sautempton je pred svojim navijačima lako savladao Vest Bromvič Albion sa 3:0. Junak pobede bio je Džejms Vord-Prouz. On se u listu strelaca upisao u petom i 35. minutu iz jedanaesterca, dok je konačan rezultat postavio Dušan Tadić u 72. minutu.

Sautempton zauzima 10. mesto sa 30 bodova, dok je VBA 13. sa 27.

Fudbaleri Njukasla pobedili su danas na svom terenu Vest Hem sa 2:1 i izvukli se iz zone ispadanja.

Pred nešto više od 50.000 gledalaca na Sent Džejms parku crno-beli su poveli u šestom minutu golom Ajosea Peresa, na asistenciju Georginija Vejnalduma, koji je devet minuta kasnije udvostručio vodjstvo. To je njegov deveti prvenstveni gol.

Gol za londonski klub postigao je Nikica Jelavić u 49. minutu, tri minuta pošto je ušao u igru.

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, koji je zamenjen u sudijskoj nadoknadi vremena, bio je jedan od boljih igrača Njukasla, napravio je pet šansi, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

Njukasl je tako prekinuo niz od pet utakmica bez pobede, pobegao je iz zone ispadanja i zauzima 17. mesto na tabeli sa 21 bodom. Vest Hem je prekinuo niz od tri uzastopne pobede, odnosno osam mečeva bez poraza, i peti je na tabeli sa 35 bodova.

Fudbleri Bornmuta pobedili su na svom terenu Norič sa 3:0 i „odlepili“ se iz opasne zone.

Domaći su poveli u šestom minutu golom Dena Goslinga, a vodjstvo je udvostručio Čarli Danijels u 54. minutu iz jedanaesterca. Konačan rezultat postavio je Benik Afobe u 75. minutu, na dodavanje Danijelsa.

Bornmut je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede i popeo se na 15. mesto na tabeli sa 24 boda. Norič je pretrpeo drugi uzastopni poraz i na 16. mestu na tabeli ima 23 boda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.