U trendu

Pobede Klivlenda i Hjustona u polufinalu plej-ofa konferencija

Košarkaši Klivlenda poveli su sa 1:0 protiv Toronta u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas na domaćem terenu pobedili sa 116:105.

Aktuelne šampione do pobede su predvodili Lebron Džejms sa 35 poena, 10 skokova i četiri asistencije i Kajri Irving sa 24 poena i 10 skokova. Dobru partiju prikazao je i Kevin Lav sa 18 poena i devet skokova, kao i Tristan Tompson sa 11 poena i 14 skokova.

To je prva utakmica Klivlenda još od 23. aprila, pošto je sa 4:0 eliminisao Indijanu u prvom kolu plej-ofa i morao je da čeka protivnika.

U ekipi Toronta Kajl Lori bio je najefikasniji sa 20 poena, uz 11 asistencija, Demar Derozan postigao je 19 poena, uz sedam skokova, a Serž Ibaka 15 poena, šest skokova i tri asistencije.

Druga utakmica igra se u sredu u Klivlendu.

Košarkaši Hjustona poveli su sa 1:0 protiv San Antonija u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su na gostujućem terenu pobedili sa 126:99. To je prva serija Hjustona i San Antonija od 1995. godine, kada su Roketsi pobedili u finalu Zapadne konferencije.

Šestorica igrača Hjustona postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Trevor Ariza sa 23 poena. Džejms Harden pobedi je doprineo sa 20 poena i 14 skokova, a Klint Kapela sa 20 poena i 13 skokova.

Košarkaši Hjustona postigli su 22 „trojke“ iz 50 pokušaja, a u jednom trenutku imali su i 39 poena prednosti.  

Najefikasniji u ekipi San Antonija bio je Kavaj Leonard sa 21 poenom, a imao je i 11 skokova i šest asistencija. Toni Parker postigao je 11, kao i Džonatan Simons. 

Druga utakmica igra se u sredu a domaćin će ponovo biti San Antonio. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.