U trendu

Pobede Klivlenda, Ć arlota i Hjustona

KoĆĄarkaĆĄi Klivlenda pobedili su u noći izmedju četvrtka i petka na svom parketu Oklahomu sa 104:100, dok je Ć arlot nakon produĆŸetka sa 109:99 slavio protiv Toronta, a Hjuston je sa 107:87 trijumfovao protiv Los Andjeles Lejkersa u utakmicama NBA lige.

Lebron DĆŸejms bio je nezaustavljiv protiv Oklahoma – postigao je 33 poena, a upisao je i 11 asistencija i devet skokova, dok je „dabl-dabl“ učinak od 14 poena i 15 uhvaćenih lopti ostvario i Tristan Tompson.

Oklahomu je predvodio Rasel Vestbruk sa 27 poena i 10 asistencija, dok je Kevin Durent postigao 25, a dva manje ubacio je SerĆŸ Ibaka.

Najupečatljiviji momenat utakmice dogodio se u poslednjoj deonici, kada je DĆŸejms u ĆŸelji da spasi loptu koja je letela u aut naleteo na Eli Dej u prvom redu pored terena, suprugu australijskog golfera DĆŸejsona Deja.

Koơarkaơ Klivlenda nije uspeo u svojoj nameri da spasi loptu, ali je ozbiljno povredio Eli, koja je na nosilima izneta iz hale i prebačena u bolnicu.

Klivlend je tako doĆĄao do 17. pobede u NBA ligi, a pored toga ima i sedam poraza, dok Oklahoma ima isti broj trijumfa, ali i dva poraza viĆĄe.

Ć arlot se namučio protiv Toronta, ali je ipak uspeo da dodje do 15. pobede u kojoj je najefikasniji bio DĆŸeremi Lin sa 35 poena i pet skokova, dok je Kemba Valker postigao 27, uz sedam asistencija i ĆĄest skokova.

Najefikasniji u ekipi Toronta bio je Demarkus Derozan sa 31 poenom, dok je Kajl Lori postigao 20.

Ć arlotu ima 15 pobede uz 10 poraza, a Toronto ima skor 16/11.

Hjuston je očekivano savladao LA Lejkerse na njihovom parketu, a najistaknutiji igrač utakmice bio je DĆŸejms Haredn sa 25 poena i po ĆĄest skokova i aistencija. „Dabl-dabl“ učinke ostvarili su Dvajt Hauard – 16 poena i 15 skokova i Klint Kapela – 10 poena i 12 uhvaćenih lopti.

U ekipi Lejkersa istakao se Kobi Brajant sa 22 poena i osam skokova, a DĆŸulijus Rendl postigao je 18.

Hjuston i pored pobede ima negativan skor, odnosno 13 pobeda i 14 poraza, dok LA Lejkersi nakon ovog meča imaju samo četiri trijumfa i čak 22 poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.