U trendu

Pobede Njukasla, remi Liverpula i VBA

Fudbaleri Liverpula i Vest Bromvič Albiona odigrali su danas nerešeno 2:2, dok je Njukasl posle preokreta savladao Totenhem sa 2:1 u utakmicama 16. kola engleske Premijer lige.

Vest Bromvič Albion je na stadionu Enfild bio nadomak trijumfa, ali je Divok Oriži u petom minutu sudijske nadoknade udarcem sa oko 25 metara vremena navijačima Liverpula doneo veliko slavlje.

Ekipa Jirgena Klopa dobro je počela utakmicu i povela u 21. minutu golom povratnika u ekipu Džordana Hendersona, ali je VBA do poluvremena stigao do izjednačenja nakon što je Krejg Doson u 30. minutu iskoristio grešku golmana Simona Minjolea posle kornera.

VBA je u sudijskoj nadoknadi vremena prvog poluvremena postigao novi gol, ali su sudije posle dugih konsultacija ipak poništile gol zbog ofsajda.

Drugo poluvreme na stadionu Enfild nastavljeno je u istom ritmu. Oba tima su igrala prilično dobro, da bi u 73. minutu posle kornera Krisa Branta najviši u skoku bio Jonas Olson koji je doveo VBA do prednosti.

Sve do samog kraja meča delovalo je da će se VBA kući vratiti sa sva tri boda, medjutim, Oriži je u petom minutu sudijske nadoknade vremena uputio sjajan udarac sa distance, koji je na putu do gola zakačio jednog defanzivca gostujuće ekipe i prevario golmana Boaza Majhila.

Uzbudljivo je bilo i u Londonu, gde su se sastali Totenhem i Njukasl koji je zabeležio drugi uzastopni trijumf.

Totenhem je poveo preko Erika Dajera u 39. minutu, ali je Njukasl golovima Aleksandra Mitrovića u 74. i Ajose Peresa u sudijskoj nadoknadi vremena, kom je asistirao srpski reprezentativac stigao do preokreta i tri boda.

Totenhem zauzima peto mesto u Premijer ligi sa 26 bodova, Liverpul je deveti sa 24, dok je VBA 13. sa 20, a Njukasl 15. sa 16.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.