U trendu

Pobede Partizana i Mega Leksa

Košarkaši Partizana pobedili su danas u Beogradu Dinamik sa 76:66  (14:16, 26:15, 25:21, 11:14) u trećem kolu Super lige Srbije. 

Crno-beli sada imaju skor od dve pobede i jednog poraza, dok je ekipa s Dorćola upisala drugi poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džamont Gordon sa 14 poena, dok je Vanja Marinković postigao 12, a jedan manje ubacio je Stefan Birčević.

U ekipi Dinamika istakao se Marko Čakarević sa 21 poenom, dok je 10 postigao Kimani Frend.

Dinamik je agresivnije počeo meč i tokom cele prve četvrtine održavao je prednost, koja je u finišu te deonice iznosila pet poena. 

Veličković je nekoliko sekundi pre isteka prvih deset minuta pogodio za dva poena uz slobodno bacanje, pa se na prvi odmor otišlo rezultatom 16:14 za Dimanik.

Pot je na početku druge četvrtine poravnao rezultat, da bi potom Gordon doneo prvu prednost Partizana na meču (18:16). Crno-beli su zaigrali čvrću odbranu, što im se isplatilo jer su tri minuta pre velikog odmora stigli do dvocifrene prednosti (34:23). 

Drugu četvrtinu je uz zvuk sirene „zatvorio“ Andrić trojkom, a treću su „otvorili“ Marinković i Gordon za prednost Partizana od 45:31. Izabranici Aleksandra Džikića su do kraja treće deonice održavali prednost, pre svega, odličnim šutem za tri poena. 

Sličan scenario vidjen je u poslednjoj četvrtini, Partizan je bez problema kontrolisao utakmicu, dok ekipa Miroslava Nikolića nije uspela da se približi i zapreti crno-belima.

Crno-beli su na ovom meču u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pred oko 1.000 gledalaca nastupili bez povredjenog Vilijama Hečera.

Partizan u narednom kolu gostuje Spartaku, dok Dinamik dočekuje FMP.

Nešto ranije večeras Mega Leks je sa 93:91 (27:23, 19:26, 24:22, 23:20) pobedio Vršac.

Megu je do pobede predvodio Ognjen Jaramaz, koji je i u samoj završnici susreta s linije za slobodna bacanja poentirao oba puta i tako doneo svom timu drugi trijumf u Super ligi Srbije.

On je bio najefikasniji u svom timu sa 24 poena, dok je Sava Lešić dodao 22.

U ekipi Vršca najefikasniji je bio Marko Stojadinović sa 17 poena, a Stefan Fundić dodao je 14.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar