U trendu

Počinje F4 EL: Obradović, Bogdan i Kalinić jure Teodosićevu krunu

Trofej Evrolige je jedan, a četiri kandidata – Fenerbahče, CSKA, Real Madrid i Olimpijakos, od danas do nedelje boriće se u Istanbulu za titulu najboljeg na Starom kontinentu.

Stari znanci Olimpijakos i CSKA, koji brani titulu šampiona Evrope, danas prvi izlaze na parket dvorane Sinan Erdem od 17.30, a tri sata kasnije sastaju se Fenerbahče i Real.

Po svemu prikazanom ove sezone četiri najbolja tima nalaze se u Istanbulu, a polufinalni parovi bili su identični kao pre dve godine kada se Real popeo na krov Evrope pobedom u finalu nad Olimpijakosom.

Fenerbahče srpskog trenera Željka Obradovića i reprezentativaca Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića prvi je izazivač jer igra u svom gradu i želi korak napred u odnosu na prošlogodišnje finale Evrolige kada je CSKA Miloša Teodosića slavio i konačno skinuo veliki teret sa sebe, Real je sa devet titula u tom takmičenju najtrofeniji i uvek sa najvišim ambicijama, dok je Olimpijakos nepredvidiv i opasan na čelu sa Vasilisom Spanulisom.

Treneri sva četiri tima složili su se u oceni da svi imaju pođednake šanse za osvajanje trofeja.

„Iskusniji smo u odnosu na prethodne dve godine, posebno jer smo prošle igrali finale. Nema favorita i mogućih iznenađenja, svako ima šansu. Real Madrid ima devet titula šampiona Evrope, CSKA sedam, a Olimpijakos tri“, rekao je Željko Obradović na zvaničnoj konferenciji za medije u Istanbulu.

Finale se igra u nedelju od 20 sati, a tri sata ranije meč za treće mesto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar