U trendu

Pod sumnjom Pazar-Spartak, domaćini se kladili na svoj poraz

Utakmica između fudbalera Novog Pazara i subotičkog Spartaka (2:4) u 19. kolu Superlige Srbije nalazi se pod sumnjom u regularnost i već su preduzete određene istražne mere posle intervencije UEFA, pišu Sportski žurnal i Informer.

Kako se navodi, ispitani su pojedini igrači Novog Pazara, nakon što su se pojedinci na društvenim mrežama hvalili kladioničarskim tiketima na svoj poraz, pa postoje indicije da će sledeće nedelje stići prijava pred disciplinske organe Fudbalskog saveza Srbije.

Slučaj bi trebalo da preuzme novoformirani Etički komitet FSS, a klubovi bi mogli da izgube bodove, ukoliko se dokaže da su imali nečasne radnje.

Predsednik Spartaka Dragan Simović demantovao je bilo kakvu povezanost sa neregularnošću i sumnju u sistem „tri za tri“, nakon što je u prvom međusobnom duelu u Subotici bilo 2:5.

„Nisam bio na meču, nažalost, ali sam čuo kafanske priče. Pre neki dan to mi je ispricao i predsednik FŠ Slaviša Kokeza. Priča se da su pojedini fudbaleri Novog Pazara namerno puštali golove jer su se kladili protiv svog tima, tamo je, valjda, veoma loša finansijska situacija, verovatno ne dobijaju plate, pa su se odlucili za takav potez. To ih ne opravdava, svakako zaslužuju da budu kažnjeni“, rekao je Simović za Informer, dok u Novom Pazaru nisu želeli da komentarišu.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza najavio je jaku borbu protiv nameštanja i oštre kazne za one koji učestvuju u tome, a već je pokrenut postupak protiv klubova iz Prve lige.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.