U trendu

Poketino zadovoljan igrom i pobedom protiv Kristal Palasa

Trener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe u pobedi protiv Kristal Palasa od 1:0, kojom je smanjila zaostatak u Premijer ligi za vodećim Čelsijem na četiri boda.

Totenhem je sinoć na gostujućem terenu u londonskom derbiju pobedio Kristal Palas sa 1:0 golom Kristijana Eriksena u 78. minutu. To je bila osma uzastopna pobeda Totenhema, prvi put od 1960. godine, kada je nanizao 13 trijumfa.

„Bilo je neverovatno. Odigrali smo veoma dobro. Mislim da smo u drugom poluvremenu odigrali mnogo bolje nego u prvom. U prvom delu igre smo imali malih problema sa dodavanjem lopte, ali smo u nastavku promenili stvari, igra je bila tečnija, pronalazili smo prazan prostor i pritiskali Palas“, rekao je Poketino, preneli su britanski mediji.

Totenhem na drugom mestu na tabeli ima 74 boda, četiri manje od Čelsija.

„Dobro je što smo osvojili tri boda i ostali u trci za titulu. Moramo da nastavimo. Uvek je dobro pobedjivati, ali čeka nas važan veliki derbi protiv Arsenala, možda i poslednji na Vajt Hart Lejnu. Biće uzbudljiva utakmica“, dodao je trener Totenhema.

Totenhem je ove sezone do sada osvojio 74 boda, što je klupski rekord u Premijer ligi.

Kristal Palas je pretrpeo 18. prvenstveni poraz, a četvrti uzastopni od Totenhema u Premijer ligi.

„Izuzetna timska igra moje ekipe, koja je imala manje vremena da se oporavi za utakmicu protiv izuzetno dobrog Totenhma. U prvom poluvremenu smo namučili Totenhem, ali imali smo manje vremena od njih da se oporavimo“, rekao je trener Kristal Palasa Sem Alardajs.

Midlsbro je sinoć u 34. kolu Premijer lige pobedio Sanderlend golom Martina De Rona u devetom minutu. Sanderlend je u veoma teškoj situaciji, nalazi se na korak od ispadanja iz lige, na poslednjem je mestu sa 21 bodom. Midlsbro je pretposlednji sa šest bodova više.

Arsenal je pobedio Lester sa 1:0. Pobedu „tobdžijama“ doneo je Robert Hut autogolom u 86. minutu. Ekipa Arsena Vengera je šesta na tabeli sa 60 bodova, ali je odigrala 32 utakmice. Aktuelni šampion Lester zauzima 15. mesto na tabeli sa 37 bodova i bez pobede je u poslednje tri utakmice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.