U trendu

Poledica podigao buru, Superliga reagovala dokazima

BEOGRAD – Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica izazvao je danas pravu lavinu, ispostaviće se pogrešnom informacijom, koju je objavio na Tviteru, a koju su potom preuzeli brojni mediji.

Poledica je prvo objavio da je utakmica između Dinama iz Vranja i Spartaka iz Subotice bila neregularna jer na klupi gostiju nije bilo ni glavnog ni pomoćnog trenera, ali se nakon saopštenja i dokaza iz redova Subotičana i Zajednice Superlige ispravio i izvinio, uz objašnjenje da su ga prevarili prijatelji kojima je verovao.

„Na osnovu izveštaja službenih lica sa utakmice i jednostavnim pregledom snimka evidentno je da su navedene izjave neozbiljne, neproverene, i kao takve u velikoj meri urušavaju ugled naših klubova i takmičenja. Šef stručnog štaba ekipe Spartaka je ne samo bio prisutan, već je tokom susreta i isključen zbog protesta“, navodi se u saopštenju Zajednice Superlige.

Kako se navodi, smatramo da su fudbalski radnici i novinari, pre bilo kakvih objava putem medija ili društvenih mreža, dužni da svoje tvrdnje dobro provere putem svima dostupnih dokumenata i video zapisa, kako ne bi nanosili štetu našem takmičenju i srpskom fudbalu.

„Svaka dobronamerna kritika, koja može pomoći rešavanju pojedinih problema i unapređenju takmičenja, apsolutno je dobrodošla. Međutim, ovakve neproverene i štetne tvrdnje, sve su samo ne pomoć u momentu kada Zajednica čini maksimalne napore da podigne nivo čitave organizacije“, poručili su iz Zajednice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.