U trendu

Policija dobila prijavu za zločin iz mržnje posle izjava Tajsona Fjurija

Mančesterska policija saopštila je danas da je dobila prijavu za „zločin iz mržnje“ nakon izjava svetskog bokserskog šampiona Tajsona Fjurija o homoseksualnosti.

Kako je navedeno, prijava se odnosi na Fjurijev intervju objavljen pre nego što je 28. novembra osvojio titule svetskog šampiona u verzijama WBA, IBF, WBO i IBO, kao i naslednu titulu, pobedom nad Ukrajincem Vladimirom Kličkom.

Fjuri koji je katolik, rekao je da je jedini preostali preduslov „da djavo dodje“ legalizacija pedofilije, pošto su abortus i homoseksualnost već dekriminalizovani.

Mančesterska policija je saopštila da „sve navode o zločinu iz mržnje shvata izuzetno ozbiljno i da će u dogledno vreme uzeti izjavu od žrtve“.

Bi-Bi-Si (BBC) je kasno sinoć objavio da je Medjunarodna bokserska federacija (IBF) oduzela Fjuriju šampionski pojas jer Britanac nije želeo da braniti titulu protiv obaveznog izazivača.

„Naš izazivač je bio Vjačeslav Glazkov ali umesto toga Fjuri je potpisao klauzulu o revanšu sa Vladimirom Kličkom“, preneo je BBC izjavu jednog zvaničnika IBF.

Fjuri je poznat po kontroverznim izjavama, nedavno je rekao da bi trebalo legalizovati doping, kako bi sport bio „potpuno pošten“, kao i da je „ženi pravo mesto u kuhinji i na ledjima“. On je imao i seksističke komentare na račun Britanske atletičarke Džesike Enis-Hil.

Više od 10.000 ljudi potpisalo je peticiju da se Fjuri ukloni sa liste od 12 kandidata za Sportsku ličnost godine u izboru BBC, ali je taj predlog odbijen.

„Hajde da ne pokušavaju da od mene naprave zlu osobu i kažu da mrzim gejeve, pošto ja ne mrzim nikoga“, rekao je Fjuri u ponedeljak za BBC.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.