U trendu

Pomoćni trener Čukaričkog: Bruka i sramota

Pomoćni trener Čukaričkog Vidak Bratić rekao je da srpski klupski fudbal polako ali sigurno posrće i da je „bruka i sramota“ ono što se desilo u današnjoj utakmici protiv Radničkog, koju je niški klub dobio sa 3:2 u Beogradu.

Čukarički je vodio posle prvog poluvremena sa 1:0, ali je Radnički prvo izjednačio posle penala, a zatim i preokrenuo rezultat. Čukaričkom su isključena dvojica igrača i pomoćni trener Dragan Šarac. U završnici utakmice, a posle vodećeg gola Radničkog, igrači Čukaričkog su na kratko nezadovoljni sudjenjem seli na travu.

„Prvo poluvreme ću da komentarišem. Bila je prava derbi utakmica trećeg i četvrtog na tabeli, odigrali smo onako kako smo želeli i zasluženo smo vodili na poluvremenu. Posle toga, drugo poluvreme režiseri su režirali svoju režiju. Ovo danas što smo videli u srpskom fudbalu, i ja koji se profesionalno bavim njime 25, 26 godina, ovo nisam doživeo. Mislim da Srbiji i fudbalu ovo više ne treba, jer ovo je bruka i sramota“, rekao je Bratić posle utakmice.

On je naveo da vlasnik kluba treba da „digne ruke od svega“.

„Gazdi koji daje svoje pare i pošteno plaća svaki dinar i porez državi, kažem da uzalud daje pare i da treba da digne ruke od svega. Meni je žao što sam ovako rekao, ali razočaran sam, ovo mi se nije desilo u igračkoj, a evo sada ni u trenerskoj karijeri. Radnički je klub sa tradicijom, veliki klub, ni njima ni nama ovo ne treba. Mislim da ni oni nisu za to krivi, to je neka druga priča“, dodao je Bratić.

Obe ekipe se bore za plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa. Radnički je ovom pobedom preskočio Čukarički na trećem mestu na tabeli i sada ima 28 bodova, dva više od beogradskog tima.

Bratić je rekao da su igrači razočarani.

„Nije im lako, imamo težak raspored i ne znam kako ćemo uspeti da ih vratimo na pravi put. Nisu verovali, ali sada su se uverili u sve to. Srpski klupski fudbal polako ali sigurno posrće“, naveo je Bratić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar