U trendu

Poniženje u Lavovu: Ukrajina do vrha napunila gol reprezentacije Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je svoj drugi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Lavovu protiv selekcije Ukrajine, gde je poražena rezultatom 5:0.

Srbija je prvi susret odigrala protiv Portugala u martu ove godine, kada je susret završen bez pobednika i to je za sada jedini bod koji su srpski reprezentativci uspeli da osvoje, prenosi B92.

Ukrajinci s druge strane imaju sedam bodova posle tri utakmice u kvalifikacijama i s pravom sede na čelu grupe B.

Fudbaleri Ukrajine bez većih problema savladali su Srbiju sa 5:0 u drugom kolu kvalifikacija za EVRO 2020 na svom stadionu u Lavovu.

Već od početka utakmice je Ukrajina delovala nadmoćno, želeli su brzo da postignu pogodak i da svoju prednost samo održavaju.

Mladen Krstajić je postavkom 3-5-2 pokušao da iznenadi Andreja Ševčenka, želeo je da njegovi izabranici budu ofanzivniji, a nije previše mario za odbranu svog gola, pa su to domaći fudbaleri iskoristili.

U 26. minutu utakmice Cigankov se odlično snašao u kaznenom prostoru Srbije i šutirao ispod noge Spajića za prednost Ukrajinaca od 1:0.

Samo dva minuta kasnije isti igrač donosi prednost od 2:0. Srbija se još nije oporavila od šoka nakon primljenog prvog gola kada ih je Cigankov kaznio sa ivice šesnaesterca poslavši loptu u gornji levi ugao, što nikako nije mogao da dohvati Marko Dmitrović.

Fudbaleri Srbije grešili su u primopredaji lopte, tako su i otvarali kontra napade Ukrajini, koja je svoje akcije uglavnom tako i gradila.

Aleksandar Prijović je propustio dve solidne prilike za Srbiju u prvom poluvremenu i to je maltene bilo sve što smo mogli da vidimo od izabranika Mladena Krstajića.

Drugo poluvreme maltene nije ni počelo kada je Konopljanka zatresao mrežu. Jevhen je dobio loptu na levom boku, krenuo je ka golu Srbije, Maksimović je zakasnio da izađe u blok i ukrajinski igrač je bez većih problema postigao treći gol za svoju reprezentaciju.

Posle možda deset minuta fudbala, Jaremčuk je reprezentaciji Srbije opalio i četvrti šamar, kada je posle jedne gužve dobio loptu u šesnaestercu i poslao loptu u donji desni ugao golmana Dmitrovića za velikih 4:0.

Ništa se na terenu nije menjalo, Ukrajina je dominirala i dominirala, a Srbija je delovala potpuno nemoćno. U 76. minutu utakmice Jevhen Konopljanka postiže i peti gol Ukrajine.

Ponovo je domaći tim došao do polukontre, pa je težište igre prebačeno na levi bok gde se nalazio taj krilni fudbaler, koji je bez većih problema savladao Dmitrovića i potpuno nokautirao izabranike Mladena Krstajića.

Konačno je Srbija došla do prilike, kada je u 89. minutu Tadić koji se lavovski borio da dođe do jedne izgubljene lopte, uspešno centrirao pronašavši Aleksandra Mitrovića, koji je glavom tukao ka golu Ukrajine, ali je ta lopta otišla preko prečke.

Reprezentacija Srbije sledeći meč igra u ponedeljak protiv Litvanije na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu pred praznim tribinama zbog kazne koju je zaradila na utakmici Lige nacija protiv Crne Gore.

(Sputnjik)

Krstajić posle debakla u Lavovu: Šamar za nauk

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić posle debakla u Ukrajini od 5:0, rekao je da je ekipa dobila šamar za nauk, ali da život ide dalje.

„Suvišno je reći da sam nezadovoljan. Početak utakmice bio je rastrzan sa obe strane, u prvih 20 minuta imali smo iole neku igru u fazi odbrane i napada. Prvi i drugi gol u kratkom razmaku su nas poremetili. Pokušali smo u nastavku da se vratimo na formaciju 4-4-2, ali nije fukciionisalo. Žao mi je što smo u ovakvoj situaciji, ali život ide dalje“, rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Lavovu.

On je dodao da je želja igrača da postignu dobar rezultat bila velika, ali da su naišli na boljeg u ovom momentu.

„Igračima je potreban mir do ponedeljka, moramo da pobedimo Litvance. Teško je porediti poraz od Švajcarske na Mundijalu i ovaj od Ukrajine. Jednostavno, taktički i trkački Ukrajina nas je nadvisila u ovom momentu i kompletnu odgovornost preuzimam na sebe“, poručio je Krstajić.

Tadić i Kolarov: Najteže u karijeri

Srpski fudbaleri Dušan Tadić i Aleksandar Kolarov izjavili su da im je večerašnji poraz od Ukrajine od 5:0 najteži u karijeri.

„Jako tužan momenat, od pocetka utakmice stalno smo kasnili. Napravili smo da izgledaju moćnije nego što jesu. Ne znam kako bih opisao šta se događalo na terenu, stalno smo kasnili, više su trčali od nas, više se zalagali, bolje su stajali, mi stalno bili negde između. Sramota nas je zbog ovoga, moramo da napravimo analizu“, poručio je Tadić.

Kapiten Aleksandar Kolarov rekao je da je ovo jedna od najtežih utakmica u karijeri, najgora otkad on prati reezentaciju.

„Možda je i gore od onog na Mundijalu u Nemačkoj, apsolutno su zaslužili da nas pobede sa 5:0, dobro je što se tako završilo, moglo je da bude i gore. Totalna nemoć, ispraznili smo se, samo ušli u još veću agoniju, a za dva dana nas čeka Litvanija pred praznim tribinama“, zaključio je Kolarov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)