U trendu

Popović: Napuštam Čukarički iz privatnih razloga, Lešnjak novi trener

Trener Čukaričkog Zoran Popović rekao je danas da će posle predstojeće utakmice sa Javorom iz ličnih razloga napustiti klub i da će ga na klupi zameniti direktor omladinske škole Milan Lešnjak.

„Doneo sam odluku da napustim klub iz privatnih razloga. Vodiću ekipu još samo protiv Javora u nedelju. Počastovan sam što sam učestvovao u podizanju Čukaričkog do ovog nivoa“, rekao je Popović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Popović je naveo da je sa svima u klubu sam imao dobar odnos i da su netačne priče koje su se pojavile na pojedinim portalima da je bilo nesuglasica sa igračima.

„Prvi put čujem da su igrači nezadovoljni… Naprotiv, mislim da je situacija u potpunosti drugačija. U ekipi vlada dobra atmosfera, mislim da su izuzetno zadovoljni“, rekao je on.

Popović je naveo da je za pet meseci koliko je vodio klub, ekipa pretrpela samo dva poraza od Radnika i Crvene zvezde.

„Šest meseci sam proveo u klubu koji je sam preuzeo kada je bio na deobi sedmog mesta u Super ligi. Mislim da su rezultati više nego zadovoljajući, brzo smo se digli iz te situacije, baš iz dobrog odnosa prema igračma. To što prve dve utakmice u prolećnom delu šampioanta nismo dobili je sticaj okolnosti, to je fudbal i to je život“, rekao je on.

Popović je dodao da će sada otići najmanje mesec dana na odmor, pošto je za četiri godine koliko je u klubu, imao samo 20 dana odmora.

Popovića će na klupi Čukaričkog zameniti Milan Lešnjak, koji je ga je nasledio na funkciji direktora omladinske škole, kada je Popović preuzeo prvi tim od Vladana Milojevića.

„Naravno da ću mu pomoći u radu, daću mu sve informacije koje imam o igračima. On je kao direktor omladinske škole bio sa nama na pripremama na Kipru i veoma je dobro upoznat sa situacijom. Siguran sam da neće biti nikakvih problema“, rekao je Popović.

Fudbaler Čukaričkog Nenad Mirosavljević rekao je da je iznenadjen odlukom Popovića da napusti ekipu i naveo da nije bilo nesuglasica.

„Imali smo odličnu saradnju sa Popovićem. Odluka da napusti ekipu je lična i mi to poštujemo. U ozbiljnim klubovima igrači ne postavljaju i ne smenjuju trenere, a Čukarički je ozbiljan klub“, rekao je Mirosavljević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.