Popović podneo ostavku: Odlazim iz moralnih razloga

Predsednik FK Partizan Zoran Popović podneo je ostavku na tu funkciju, zbog, kako je naveo, moralne odgovornosti koju oseća jer se klub nije plasirao u sledeću fazu Lige Evrope, kao i zbog loših rezultata u domaćem prvenstvu.

“Kao predsednik Partizana zatekao sam blokiran račun od 800.000 evra, obezbedio neophodna finansijska sredstva za nesmetano funkcionisanje kluba, zaostala primanja trenerima omladinske škole od koje naš klub živi, obezbedio pomoć za Košarkaški klub u iznosu od 200.000 evra, redovno izmirivao tekuće obaveze prema svim zaposlenima u klubu i igračima, isplatio oko milion evra nasleđenih dugovanja za poreze i ostavio sa današnjim danom na žiro računu kluba preko 2.000.000 evra, kao i potraživanja prema UEFA u iznosu od 2.500.000 evra, koja će biti naplaćena u narednih mesec dana”, naveo je Popović u saopštenju.

On je podsetio da je u njegovom mandatu urađen teren na popularnoj “blatuši” i obezbeđeno finansiranje izgradnje internata. Za teren “svaki dan očekujemo dozvolu”, rekao je.

“Ponosan sam zato što je, dok sam vodio klub, vraćena titula prvaka države u Humsku i zato što smo od 12 evropskih utakmica pobedili u sedam, što se ne pamti u novijoj istoriji. Kao predsednik kluba nisam dovodio igrače i trenere i zato ne snosim nikakvu ličnu odgovornost za sportske promašaje. Ipak, svestan sam da se, bez obzira na sve ovo, uspeh uprave u sportskom klubu meri prema trenutnom sportskom rezultatu, posebno u domaćem prvenstvu, koje nije na zadovoljavajućem nivou. Zato, odlazim iz moralnih razloga”, poručio je Popović.

On je dodao da je u skladu sa Statutom, želeo da, podnoseći ostavku, zakaže Skupštinu na kojoj bi ostavka bila konstatovana i na kojoj bih podneo izveštaj o radu, ali da je odlučio da prenese ovlašćenja na Radnu grupu na čijem čelu je Ivan Ćurković.

“Posle razgovora sa gospodinom Miloradom Vučelićem, predsednikom Sportskog društva, odlučio sam da prihvatim njegov predlog i da umesto zakazivanja Skupštine prenesem sva ovlašćenja na Radnu grupu koju će da formira Upravni odbor. Ovo činim jer želim da dam doprinos stabilizaciji stanja u klubu koji neizmerno volim.

Bez obzira na način na koji odlazim, bila mi je čast zato što sam bio predsednik kluba za koji navijam. Radnoj grupi i novoj upravi Partizana želim puno uspeha u radu i više sportske sreće nego što ju je moja Uprava imala. Moja porodica i ja navijaćemo za Partizan i radovati se svakom budućem uspehu, kao što smo to činili čitavog života”, zaključio je Popović.

(Tanjug)

Ostavite komentar