U trendu

Poraz Denvera, 16 poena Jokića

Košarkaši Detroita pobedili su noćas Denver sa 129:103 i prekinuli niz Nagetsa od šest pobeda u NBA ligi.

Najefikasniji u ekipi Detroita bio je Andre Dramond sa 27 poena, od kojih je 14 postigao u trećoj četvrtini. Stenli Džonson postigao je 21, Lengston Galovej 18, Blejk Grifin postigao je 17 poena uz sedam skokova, a Redži Džekson 14 poena.

Denver sada ima pobedu zaostatka za Golden Stejtom i ti timovi ne dele više prvo mesto u Zapadnoj konferenciji. U ekipi Denvera najefikasniji je bio Trej Lajls sa 20 poena, a Monte Moris dodao je 18. Srpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 16 poena, uz četiri asistencije, tri ukradene lopte i tri skoka. 

U timu zbog povreda nije bilo Pola Milsapa, Gerija Herisa i Džamala Mareja.

Košarkaši Sakramenta pobedili su San Antonio sa 127:112 i ostvarili sedmi uzastopni trijumf na domaćem terenu. Kingse je predvodio ruki Marvin Bagli sa 24 poena i 12 skokova, Dearon Foks dodao je 20 poena, uz šest skokova i šest asistencija, a Badi Hild 18 poena, osam skokova i pet asistencija.

Niz Sakramenta od sedam pobeda na domaćem terenu je najduži od sezone 2005-2006, kada je ekipa ostvarila 14 uzastopnih pobeda. To je bilo poslednji put da su Kingsi igrali u plej-ofu, ali ove godine imaju dobre šanse da se nadju u doigravanju, pošto za Los Andjeles Klipersima, koji zauzimaju osmo mesto u Zapadnoj konferenciji, zaostaju pola utakmice.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica postigao je sedam poena uz tri skoka, a Bogdan Bogdanović šest poena, dva skoka i dve asistencije.

U ekipi San Antonija najefikasniji su bili Demar Derozan sa 24 poena i Lamarkus Oldridž sa 22 poena i devet skokova.

Milvoki je pobedio Bruklin sa 113:94 i sa 39 pobeda i 13 poraza ostao je ekipa sa najboljim skorom u ligi. Bakse je predvodio Janis Adetokunbo sa 30 poena, 15 skokova i devet asistencija. U četvrtoj uzastopnoj pobedi Milvokija Malkolm Brogdon učestvovao je sa 16 poena, a Erik Bledsou sa 15.

Košarkaši Bruklina pomašili su prvih 19 od 20 šuteva za tri poena, a meč su završili sa pet „trojki“ iz 42 pokušaja. Najefiksniji u poraženom timu, u kome nije bilo nekolicine igrača zbog povreda, bio je Dandjelo Rasel sa 18 poena. 

Hjuston je pobedio Finiks sa 118:110 i naneo mu 11. uzastopni poraz. Najbolji u pobedničkom timu bio je Džejms Harden sa 44 poena, osam skokova i šest asistencija. To je njegova 20. utakmica ove sezone u kojoj je postigao najmanje 40 poena. 

Harden je svoj niz od najmanje 30 postignutih poena po meču produžio na 27 utakmica, što je treći najduži niz u istoriji NBA lige.

U ekipi Finiksa, koja je pretrpela 44. poraz, najefikasniji je bio Džoš Džekson sa 25 poena.

U ostalim utakmicama Atlanta je pobedila Vašington sa 137:129, uz ubačenih 20 „trojki“, dok je Indijana pobedila Nju Orleans sa 109:107 i nanela mu treći uzastopni poraz.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.