U trendu

Poraz Novaka Đokovića u finalu US opena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u finalu US Opena od Švajcarca Stana Vavrinke sa 3:1, po setovima 6:7, 6:4, 7:5, 6:3, prenose sportski mediji.

Vavrinka je osvojio treću Gren slem titulu u karijeri, prvu na US Openu. zanimljivo, Švajcarac je rešio 11. uzastopno finale u svoju korist, tačnije nije izgubio neko finale već više od tri godine.

Đokovića su skupo koštale brejk šanse u ovom meču. Iskoristio je samo tri od 17, dok je Vavrinka od deset šest pretvorio u brejk. Srpski teniser je u finišu meča imao i problema sa povredama, tačnije žuljevima na nogama, pa je u dva navrata dobio i medicinski tajm-aut.

Đoković je na impresivan način otvorio meč i dobio prva tri gema, uz jedan brejk. Srpski as je držao prednost do 5:2, a onda je usledio pad koji je doveo Vavrinku do izjednačenja 5:5. Oba tenisera su dobila servis u naredna dva gema pa je taj-brejk odlučio o pobedniku prvog seta. Đoković je bio dominantan i sa 7:1 dobio taj deo igre.

Vavrinka je prvi napravio brejk u drugom setu. Bilo je to u četvrtom gemu za 3:1. Novak je ubrzo vratio brejk zaostatka, ali je prilikom rezultata 4:5 odservirao dosta slabo, što je Švajcarac iskoristio i slavio sa 6:4 u ovom setu.

Sličan scenario viđen je i u trećem setu. Ovaj deo igre trajao je čak 76 minuta. Vavrinka je poveo sa 3:0, Đoković se vratio u set, ali je pri rezultatu 5:6 ponovo servirao slabo i dozvolio Vavrinki da novim brejkom osvoji set sa 7:5.

Vavrinka je i četvrti set otvorio sa 3:0, a tada su se pojavili i vidljivi problemi kod Đokovića sa nogama. Đoković je posle smanjenja rezultata na 1:3 zatražio medicinski tajm-aut zbog žulja na levoj nozi.

https://www.youtube.com/watch?v=lyI2Te952qM

Teniseri su nastavili da dobijaju gemove u kojima serviraju, da bi Novak ponovo zatražio medicinski tajm-aut pri rezultatu 5:2, ovog puta zbog žulja na desnoj nozi.

Ipak, Đoković je imao priliku da se vrati u meč, ali je katastrofalan procenat brejk šansi zadržao do samog kraja meča. Iskoristio je tek tri od 17 prilika da oduzme servis rivalu, pa je Vavrinka na kraju slavio sa 6:3

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.