U trendu

Poraz Troickog, Kazahstan izjednačio

Teniska reprezentacija Kazahstana izjednačila je danas protiv Srbije na 1:1 u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Beogradu, pošto je Mihail Kukuškin pobedio Viktora Troickog u tri seta 7:5, 6:2 i 6:4.

Ranije danas, Novak Djoković je pred oko 5.000 gledalaca u dvorani „Aleksandar Nikolić“ doneo prvi poen Srbiji, pošto je pobedio Aleksandra Nedovjesova sa 6:1, 6:2 i 6:3.

Gledalište se delimično ispraznilo izmedju mečeva, pa je Troicki imao upola manju podršku, ali su navijači Kazahstana, oko njih stotinu, bili bučniji od domaće publike tokom meča koji je trajao nešto više od dva i po sata.

Troicki je tokom celog meča ima mnogo problema na svom servisu. Kukuškin je na samom početku pokazao da će biti veoma neugodan rival.

Kukuškin, 79. teniser na ATP listi, je već u drugom servis gemu Troickog došao do brejk lopte, ali je nije iskoristio. Ipak, Kazahstanac je uspeo da oduzme servis srpskom teniseru u petom gemu i povede sa 3:2, a potom i 4:2.

Srpski teniser je u nastavku prvog seta podigao nivo igre, počeo je mnogo bolje da bira udarce i beleži vinere, a na drugoj strani Kukuškin je počeo da greši, što je Troicki iskoristio i stigao do preokreta – 5:4.

Medjutim, Troicki nije iskoristio momentum i privede set kraj, a na drugoj strani probudio se Kukuškin, koji je ponovo počeo da beleži direktno osvojene poene i diktira tempo. Veoma brzo izjednačio je na 5:5, a potom je po drugi put na meču Troickom oduzeo servis, te došao u priliku, koji je lako, bez izgubljenog poena realizovao za 1:0 u setovima.

Troicki, 23. teniser sveta, bez izgubljenog poena dobio je prvi gem drugog seta, medjutim, ponovo je došlo do pada u igri.

Gubitak prvog seta je dodatno unervozio Troickog, što je Kukuškin iskoristio i u potpunosti diktirao tempo u nastavku susreta.

Veoma brzo je preokrenuo i poveo sa 4:1, srpski teniser je potom smanjio na 4:2, ali je to bilo sve što je pružio Troicki u tom periodu.

Kukuškin je nastavio u istom rimtu i u trećem setu. Poveo je sa 3:0 uz prednost dva brejka, a Troicki je uspeo da vrati jedan i ponovo probudi publiku u dvorani. Ipak, ni to nije bilo dovoljno, pošto je Kazahstanac u sedmom gemu ponovo oduzeo servis i došao do prilike da servira za pobedu.

Mnogo uzbudjenja i borbe donela je sama završnica duela. Troicki je u tom trenutku pružio možda i najbolju igru na meču, te došao do dve vezane brejk lopte. Ipak, nije mu odmah pošlo za rukom da oduzme servis Kukuškinu, koji se nakon izjednačenja suočio sa još jednom brejk loptom.

Srpski teniser nije iskoristio ni treću brejk loptu, posle koje je Kukuškin imao priliku da okonča meč, ali je Troicki još jednom pokazao upornost i agresivnom igrom došao do nove prilike da smanji zaostatak. Četvrtu brejk loptu nije iskoristio, ali jeste petu, posle koje je smanjio na 5:3.

U devetom gemu trećeg seta se takodje vodila se velika borba. Kukuškin je imao dve meč lopte na servis Troickog, ali ih nije iskoristio, da bi srpski teniser posle četvrtog „djusa“ smanjio na 5:4.

Imao je priliku 23. teniser sveta da izjednači na 5:5, pošto je na servis Kukuškina imao tri brejk lopte, medjutim, nije ih iskoristio, pa je Kazahstanac došao do pobede.

U dvorani „Aleksandar Nikolić“ sutra je od 15.00 na programu dubl meč. Selektor Srbije Bogdan Obradović je za taj duel prijavio Nenada Zimonjića i Novaka Djokovića, dok su se Kazahstanci odlučili za Andreja Golubjeva i Nedovjesova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar