U trendu

Porzingis: Biće teško, srpska škola košarke jedna od najboljih na svetu

Letonski košarkaš Kristaps Porzingis rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Srbije na Evropskom prvenstvu, pošto je njena škola košarke uvek bila jedna od najboljih na svetu.

„Biće teška utakmica, Srbija je jaka i to znamo. Igrao sam sa brojnim srpskim igračima u klubovima i znam kakvu košarku mogu da igraju. Srpska škola košarke uvek je bila jedna od najboljih na svetu. Biće izuzetno teško, ali bićemo spremni. Ne plašim se nijednog igrača, takav mi je mentalitet, ali kao tim Srbija je uvek bila težak protivnik. Pokušaće da budu agresivni, da mi ‘udju u glavu’, da igraju čvrsto i na to moram da budem spreman“, rekao je Porzingis novinarima u Istanbulu.

Evropsko prvenstvo za košarkaše počelo je danas, a prvu utakmicu na turniru Letonija će igrati u petak od 16 časova protiv Srbije u Istanbulu.

Porzingis je imao problema sa povredom kolena zbog čega su mediji spekulisali da neće igrati na Evropskom prvenstvu, ali je košarkaš Njujorka tražio da nastupa za državni tim.

„Imao sam povredu, ali nije bilo ništa ozbiljno, bio sam na tretmanima i koncentrisao se na koleno, želeo sam da budem spreman za turnir“, rekao je on.

Upitan o šansama Letonije na turniru, Porzingis je rekao da veruje da njegova ekipa ima dobre šanse da napravi nešto veliko.

„Idemo iz utakmice u utakmicu, ne želimo da razmišljamo mnogo unapred, ali uz šutere koj imamo, talenat i iskustvo sa klupe koje imamo, možemo da odemo daleko i napravimo velike stvari“, naveo je Porzingis.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.