U trendu

Poslednja provera srpskih veslača pred OI u Riju

Srpski veslači imaće za vikend na Svetskom kupu u Poznanju poslednju proveru pred Olimpijske igre u Rio De Žaneiru.

Srbiju će u Poljskoj od olimpijskih čamaca predstavljati dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Bedjik, kao i dubl skul u sastavu Marko Marjanović i Andrija Šljukić.

Prema Vasićevim rečima, Svetski kup biće jasan pokazatelj za završne pripreme za Rio. Njegovi i Bedjikovi protivnici, izmedju ostalih, biće olimpijske posade Novog Zelanda, Britanije, Italije, Australije, Rumunije, Češke i Madjarske.

„Odlično smo odradili ciklus priprema nakon Evropskog prvenstva. Što je najbitnije, zaobišle su nas povrede, čamac ide dobro i brzo i u Poznanj idemo da vidimo gde smo u ovom trenutku. Konkurencija će biti jaka. Očekujem zanimljivu regatu na kojoj bi trebalo da dobijemo jasan pokazatelj za završne pripreme za Rio“, rekao je Vasić uoči puta.

Marjanović je kazao da će Poznanj biti prilika da se testira novo taktičko rešenje.

„U Poznanju ćemo najverovatnije imati tri trke koje će nam biti dragoceno iskustvo pred završne pripreme i samo takmičenje u Riju. Takodje, osetićemo čari takmičenja sa 10 od 12 čamaca koji nas kao rivali očekuju i na Igrama, a, ujedno, imaćemo idealnu priliku da testiramo i neko novo taktičko rešenje“, kazao je Marjanović.

Njihova najveća konkurencija biće Hrvatska, Novi Zeland, Nemačka, Australija, Francuska, Azerbejdžan, Velika Britanija, Kuba, Italija i Norveška, koje će učestvovati na Olimpijskim igrama, a ukupno će biti 17 čamaca.

Na takmičenju u Poznanju, koje će se održati od 17. do 19. juna učestvovaće 584 veslača iz 48 zemalja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar