U trendu

Potpisan Memorandum o saradnji OKS i Specijalne olimpijade

BEOGRAD – Olimpijski komitet Srbije (OKS) i Specijalna olimpijada potpisali su danas Memorandum o saradnji sa ciljem sprovođenja konkretnih aktivnosti u oblasti promovisanja sporta i fizičke aktivnosti među svim građanima Srbije.

Memorandum o saradnji potpisali su predsednik OKS Božidar Maljković i direktor Specijalne olimpijade Aleksandar Stanojević.

„Olimpizam je platforma koja je mnogo aaira od sporta. Ona podrazumeva davanje prostora i jednakih mogućnosti za sve ljude bez ikakvih ograničenja i podela. Upravo je to bila naša ideja vodilja kada smo se odlučili da ozvaničimo saradnju sa Specijalnom olimpijadom Srbije i verujemo da ćemo u narednom periodu zajedno osmisliti i sprovesti konkretne aktivnosti u cilju promovisanja ovog plemenitog pokreta“, rekao je Maljković na konferenciji za medije.

Stanojević je istakao da je veoma srećan potpisivanjem Memoranduma o saradnji.

„Nama je velika čast što ćemo imati prilike da učestvujemo u nekim od akcija Olimpijskog komiteta Srbije u kojima možemo da nađemo zajednički interes. Sportisti sa posebnim potrebama izuzetno cene ovakve gestove gde profesionalne sportske organizacije prepoznaju i daju doprinos u njihovom bavljenju sportom“

Saradnja između OKS i Specijalne olimpijade Srbije, bez obzira što je tek danas ozvaničena, započela je još 2015. godine kada su sportisti i članovi Misije Olimpijskog tima Srbije na Evropskim igrama u Bakuu organizovali akciju prikupljanja sredstava za nastup sportista na Specijalnoj olimpijadi, koja je te godine održana u Los Anđelesu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.