U trendu

Povećan kapacitet Beogradske arene za finale EP

Kapacitet Beogradske arene za finalni meč Evropskog prvenstva u vaterpolu biće povećan na 16.000 gledalaca, saopštio je večeras organizacioni odbor takmičenja u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, na ovakvu odluku Organizacioni odbor kontinentalnog šampionata i Evropska plivačka federacija (LEN) su se odlučili zbog velikog interesovanja publike za finalni meč u kom se sastaju Srbija i Crna Gora.

„Prošli smo kroz sve detalje… Bezbednost u Beogradskoj areni će biti na najvišem nivou. Spremni smo da dočekamo 16.000 navijača u subotu“, rekao je izvršni direktor lokalnog organizaconog odbora Darko Udovičić.

U Beogradskoj areni je dosadašnji kapacitet za vaterpolo utakmice bio 11.500, jer je deo dvorane, gde se nalazi manji bazen za zagrevanje bio odvojen velikom crnom zavesom. Organizatori su odlučili da sklone zavesu i tako omoguće veći kapacitet.

U saopštenju se navodi da ulaznice za niže redove i mesta sa smanjenom vidljivošću neće biti puštene u prodaju.

Na finalnoj utakmici Olimpijskih igara 2000. godine u Sidneju postavljen je svetski rekord u poseti na jednoj vaterpolo utakmici. Tada je završni meč izmedju Madjarske i Rusije gledalo 17.000 ljudi.

Finale Evropskog prvenstva izmedju Srbije i Crne Gore igraće se u subotu od 17.45.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar