U trendu

Povratak Đuričića i Rajkovića, četiri debitanta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić saopštio je spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Poljske i Estonije, na kome se nalaze debitanti Aleksandar Pantić, Nemanja Maksimović, Marko Grujić i Nikola Stojiljković.

Prvobitno su bili pozvani i Sergej Milinković-Savić i Ljubomir Fejsa, ali su otkazali nastup zbog povreda.

Na spisku su i povratnici u nacionalni tim Slobodan Rajković, Darko Brašanac i Filip Đuričić.

Ćurčić je pozvao 23 fudbalera:

Golmani: Vladimir Stojković (Makabi Haifa), Predrag Rajković (Makabi, Tel Aviv), Marko Dmitrović (Alkorkon).

Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Aleksandar Pantić (Eibar), Nikola Maksimović (Torino), Uroš Spajić (Tuluz), Slobodan Rajković (Darmštat), Miloš Kosanović (Standard), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Filip Mladenović (Keln).

Srednji red: Nemanja Matić (Čelsi), Luka Milivojević (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (Crvena zvezda), Darko Brašanac (Partizan), Filip Đuričić (Anderleht), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Adem Ljajić (Inter), Filip Kostić (Štutgart).

Napad: Aleksandar Mitrović (Njukasl), Miralem Sulejmani (Jang Bojs), Nikola Stojiljković (Braga).

Srbija se sa Poljskom sastaje 23. marta u Poznanju, a šest dana kasnije igra sa Estonijom u Talinu.

Ćurčić: Za nas kvalifikacije počinju u Poljskoj

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da su prijateljske utakmice protiv Poljske i Estonije praktično početak kvalifikacionog ciklusa za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

„Očekuju nas izuzetno važne utakmice, koje su prijateljske samo na papiru. Imamo imperativ pobede jer za nas već sada kreću kvalifikacije. Istovremeno, želimo na pravi način da integrišemo neke nove, mlađe igrače. Zbog svega navedenog postoji mali disbalans“, rekao je Ćurčić na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Prema njegovim rečima želja je da se vrati vera u reprezentaciju uoči početka kvalifikacija u septembru.

„Hoćemo da vratimo veru u najbolji državni tim, dobrim izdanjem i rezultatima stvorimo ambijent koji bi nam kasnije omogućio dobar start u kvalifikacijama. Poljaci imaju, za razliku od nas, fantastičan ambijent, publiku iza sebe, odlične rezultate u kvalifikacijama, gde su pobedili i Nemačku. U ovom trenutku su favoriti, a mi smo hteli jakog rivala koji će moći da izmeri trenutak u kome se mi nalazimo“.

Ćurčić je pozvao četvoricu debitanata (Nemanja Maksimović, Marko Grujić, Aleksandar Pantić i Nikola Stojiljković), a na spisku su i povratnici Slobodan Rajković, Filip Đuričić i Darko Brašanac.

„Poslednjim partijama skrenuli su veliku pažnju i zaslužili poziv. Imamo dosta mladih igrača, ali ne tražimo alibi, jer su na spisku najbolji koje Srbija ima u ovom trenutku. Pojedinci za ovu akciju nisu dobili poziv, ali nikoga se ne odričem“, rekao je Ćuričić i otkrio da na Grujića računa samo protiv Estonije, jer će igrati za Crvenu zvezdu u Novom Pazaru u odloženoj utakmici Superlige.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.