U trendu

Pozitivan na kokain: Rukometaš „pao“ na doping testu (foto)

Josip Maršan (23) je bio pozitivan na kokain i suspendovan je do daljnjeg, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravlje.

View this post on Instagram

Rukometaš Umaga Josip Maršan suspendiran je nakon što je bio pozitivan na kokain na dopinškom testiranju provedenom 2. ožujka. Dvadesettrogodšnji rukometaš, koji je u karijeri zaigrao i za PPD Zagreb, rođen je u Zadru, gdje i odradio prve rukometne korake te je iz RK Zadra otišao u Umag . U prosincu prošle godine došao je u PPD zagreb, no usprkos velikim najavama zadržao se samo dva tjedna, nakon čega se vratio u Istru. Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ te je sportašu određena privremena suspenzija od dana 20. ožujka 2019. #josipmarsan #kokain #doping #hzjz #test #rukomet #drukcijioddrugih #kladionica #sportplus #sportas #handball #zadar #hrvatska

A post shared by Kladionica Sport Plus (@kladionica_sport_plus) on

Hrvatski rukometaš koji igra za Umag pao je na testu sprovedenom 2. marta. Bio je pozitivan na kokain i suspendovan je od 20. marta do daljnjeg.

– Rukometašu Josipu Maršanu, nakon doping testiranja provedenog 2. marta 2019. na Prvenstvu Hrvatske u rukometu, otkrivena je prisutnost zabranjene supstance kokaina i njegovih metabolita koja se nalaze u kategoriji  S6.a Nespecifični stimulansi iz Liste zabranjenih sredstava 2019. Nakon sprovedene revizije nalaza, evidentno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ pa je sportisti određena privremena suspenzija od dana 20. marta 2019. Sportista nije tražio otvaranje B uzorka – stoji u sopštenju Hrvatskog zavoda za javno zdravlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.