U trendu

Pravi šampion: Nema minut ćutanja za žrtve u Barseloni – evo šta je uradio (video)

Ne može, program mora da ide dalje, nemamo vremena rekle su sudije Špancu Fernandu Alvarezu (71), koji se takmičio na svetskom prvenstvu za veterane u Budimpešti.

Nekoliko je puta molio organizatore da uoči finala bude minuta ćutanja za žrtve terorističkog napada u Barseloni u kome je nedavno poginulo 13 ljudi, stotinu je povređeno, a najmlađa žrtva bila je trogodišnja devojčica, prenose sportski mediji u regionu.

Oglušili su se na njegove molbe, a on se oglušio na startni zvuk.

– Osećao sam da ovo moram da napravim. Sudije su mi rekle da ne mogu potrošiti ni minut pa sam odlučio da uzmem stvar u svoje ruke – rekao je Alvarez, koji je član plivačkog kluba iz Kadiza, gradića na jugozapadu Španije.

Mirno je stajao Alvarez punu minutu dok su ostali plivali 200 metara prsno. Kad je prošao minut i on je uskočio u bazen i odradio svoju deonicu, ali organizatori mu nisu priznali vreme. Čak su zabranili i da njegova solo deonica bude u prenosu, ali video je ipak izašao na društvenim mrežama. Alvarez je stigao u Budimpeštu kao jedan od favorita, ali žrtvovao je sportski rezultat za nešto puno važnije od sporta.

I zato je pravi šampion.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)