U trendu

Predstavljena knjiga o učešću Jugoslavije i Srbije na evropskim prvenstvima

Knjiga Vladimira Stankovića „Koš po koš“ o istoriji učešća košarkaških reprezentacija Jugoslavije i Srbije na evropskim prvenstvima, predstavljena je danas u Beogradu.
Autor je zabeležio sve 243 utakmica na kontinentalnim šampionatima, uz statistiku i svoje komentare.

„Ovo je moj lični omaž košarci koju pratim od proleća 1969. pa do danas, lični dug onima s kojima sam sarađivao. Nadam se da će biti još košarkaških knjiga jer naša košarkaška istorija to zaslužuje“, rekao je Stanković na predstavljanju knjige.

Stanković je zahvalio Košarkaškom savezu Srbije što je pomogao izdavanje knjige.

Selektor Aleksandar Đorđević je rekao da ta knjiga sadrži „blago, ne samo sportsko, koje vredi istaći i staviti u knjigu“.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da se nada nastavku, „da na jednom mestu obuhvatimo ono što je Jugoslavija postigla. Verujem da će neko za desetak godina napraviti novu knjigu gde će se neko podsetiti stvari iz našeg vremena“ – rekao je Đilas.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Dragan Kapičić je zahvalio Stankoviću i kazao da je fasciniran knjigom jer, kako je nastavio, „ne mogu da verujem da iko ima takve podatke. Vlada čitaoce uvodi bez emocija, naklonjenosti…“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.