U trendu

Prekinuta utakmica, neverovatna koreografija i suze trenera rastužile svet (video)

Prolazi i deseti dan od nestanka aviona u kome su se nalazili Emilijano Sala i Dejvid Ibotson, a i dalje nema ni traga ni glasa o fudbaleru, pilotu i letelici koja je nestala sa radara u blizini ostrva Olderni u La Manšu 21. januara.

https://youtu.be/Ki9xSEHYBC4

Argentinski as se prošlog ponedeljka uputio iz Nanta prema Kardifu, gde je sa velškim klubom potpisao istorijski ugovor i postao najskuplje pojačanje ikada (17 miliona evra).

Policijska potraga prekinuta je posle samo tri dana od nestanka aviona, ali je ova tragedija ujedinila fudbalski svet, pa je za svega nekoliko dana skupljen novac za privatnu potragu.

Navijači Kardifa nisu ni dočekali svog golgetera koji je bio treći strelac Lige 1 ove sezone sa 12 golova za Nant, uz dve asistencije. Neposredno pre leta u ponedeljak je objavio fotografiju sa dosadašnjim saigračima francuskog kluba uz poruku: „Poslednji pozdrav“.

Poruke podrške Salinoj porodici, kao i odavanje počasti nestalom fudbaleru i pilotu pristižu sa svih strana. Arsenal je na meču sa Kardifom u zvanični sastav uvrstio i Argentinca, a nova slika koja je obišla svet dolazi iz Nanta.

Klub u koji je Sala došao u julu 2015. godine sinoć je pred svojim navijačima odigrao ligaški meč sa Sent Etjenom (1:1). Glavni arbitar na utakmici prekinuo je igru kada je semafor pokazao deveti minut (Sala je na dresu nosio broj devet), a onda je usledila neverovatna koreografija na stadionu “Bižur”. Pauza je trajala 60 sekundi, a tom prilikom televizijske kamere zaustavile su se na treneru Nanta Vahidu Halilhodžiću, koji nije mogao da zadrži suze.

Fudbaleri Nanta su na zagrevanju nosili majice sa likom svog bivšeg saigrača, a na samom centru terena bio je razvijen transparent sa njegovom slikom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.