U trendu

Preminuo Duško Korać

Poznati TV komentator Duško Korać preminuo je jutros u 61. godini, prenose beogradski mediji.

Korać je preminuo u Urgentnom centru, gde se nalazio na lečenju, nakon što mu je nedavno pozlilo posle prenosa odbojkaške utakmice između Jedinstva iz Stare Pazove i TENT-a.

On je rođen u Ivangradu (današnje Berane), od 1987. godine radio na Radio-televiziji Srbiji, a ostaće upamćen po mnogim kontroverznim prenosima zbog čega je često bio kritikovan, pa čak i suspendovan.

Ipak, ostaće upamćen po prenosima atletike, posebno kadfa su u pitanju nastupi Jelene Išinbajeve i Juseina Bolta, zatim vaterpola, plivanja, zimskih sportova…

Vučić uputio saučešće RTS povodom smrti D. Koraća

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća RTS-u povodom smrti sportskog komentatora i novinara Duška Koraća, navodeći da je tu vest primio sa neizmernom tugom.

Vučić je, u saučešću Radio-televiziji Srbije, naveo da je Duško Korać kao sportski novinar britkog jezika davao lični pečat svakom događaju koji je komentarisao.

Zbog toga Korać i jeste imao veliki broj poštovalaca, napisao je Vučić, a prenosi sajt RTS-a.

„Znanje i iskustvo koje je sticao decenijama, omogućilo mu je da izveštajima informiše gledaoce ne samo o aktuelnim dešavanjima na terenu, već i o istoriji sporta“, navodi Vučić u telegramu saučešća.

Njegovi prenosi, posebno atletskih takmičenja, nikoga nisu ostavljali ravnodušnim, naveo je premijer.

„Neki su to voleli, neki osporavali, ali su ipak svi pratili njegov rad sa komentatorskog mesta. Odlaskom Duška Koraća Radio-televizija Srbije izgubila je jednog od najiskusnijih i najupečatljivijih sportskih novinara“, poručio je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.