U trendu

Preokret Japana protiv Španije za osminu finala, Nemačka eliminisana

Fudbaleri Japana pobedili su večeras Španiju sa 2:1, u meču poslednjeg trećeg, kola Grupe E na Svetskom prvenstvu.

Ovom pobedom Japan je izborio plasman u osminu finala i to kao prvoplasirana ekipa u grupi. U osminu finala, sa drugog mesta u grupi, ide i Španija. Takmičenje su završile Nemačka i Kostarika.

Japan je osvojio šest bodova, Španija četiri, isto koliko i Nemačka na trećem mestu, ali Španija ima bolju gol razliku, a Kostarika je na četvrtom mestu sa tri boda.

Japan će u osmini finala igrati protiv Hrvatske, a Španija protiv Maroka.

Strelci za Japan, u večerašnjem meču, bili su Rutsu Doan u 48. i Ao Tanaka u 51. minutu, dok je gol za Španiju postigao Alvaro Morata u 11. minutu.

Prvu šansu na meču imao je Japan u 10. minutu. Ito je šutirao iskosa, ali je pogodio spoljnji deo mreže.

Samo minut kasnije Španija je stigla do vodjstva golom Alvara Morate. Aspilikueta je centrirao sa desne strane, a Morata je uspeo glavom da zatrese mrežu.

Do kraja poluvremena, Španija je kontrolisala igru. Mnogo više je Španija imala loptu u svojim nogama, uputila je i više udaraca ka golu, ali nije uspela da stekne ubedljiviju prednost.

Na startu drugog poluvremena Japan je stigao do izjednačenja. Rutsu Doan je u 48. minutu šutirao sa 17 metara i pogodio desni ugao gola Simona.

Samo tri minuta kasnije Japan je stigao do potpunog preokreta. Mitoma je uputio povratni pas, a na loptu je natrčao Ao Tanaka i zatresao mrežu.

Do kraja meča, Španija je držala loptu u svojim nogama, ali nije ozbiljnije ugrozila gol Japana. Nisu želeli Španci po svaku cenu da stignu do preokreta, pošto im je rezultat drugog meča u grupi garantovao prolaz i pored poraza.

U drugom meču Grupe E, Nemačka je pobedila Kostariku sa 4:2, ali uprkos pobedi je ostala bez plasmana u osminu finala.

Strelci za Nemačku bili su Serž Gnabri u 10, Kai Harvec u 73. i 85. i Niklas Filkrug u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Pogotke za Kostariku postigli su Eljcin Teheda u 58. i Huan Vargas u 70. minutu.

Na večerašnjem meču ispisana je nova stranica u istoriji svetskih prvenstava, glavni arbitar meča bila je Francuskinja Stefani Frapar i ona je prva žena koja je vodila jedan meč u 92 godine dugoj istoriji Mundijala.

Povela je Nemačka u 10. minutu golom Derža Gnabrija. Raum je centrirao sa leve starne, a Gnabri je sa šest metara glavom prosledio loptu u mrežu.

Nemačka je u 14. minutu mogla da duplira prednost, Gorecka je šutirao glavom sa četiri metra, ali je pogodio golmana Navasa.

Želeli su Nemci da što pre stignu i do drugog gola, udarce sa distance su oprobali Kimih, Musijala i Gnabri, ali nisu uspeli da savladaju Navasa.

U 40. minutu Kostarika je imala priliku za izjednačenje, ali je udarac Fulera odlično odbranio Nojer.

Kostarika je do izjednačenja stigla u 58. minutu golom Eljcina Tehede. Fuler je centrirao sa desne strane, glavom je šutirao Venegas, Nojer je odbio loptu na koju je natrčao Teheda i zatresao mrežu.

Nemačka je u 63. minutu dva puta zatresla okvir gola. Prvo je stativu pogodio Musijala, a potom i Ridiger.

Kostarika je preokrenula rezultat u 70. minutu golom Huana Vargasa. Posle nekoliko odbitaka u šesnaestercu, najbolje se snašao Vargas i sa pet metara prosledio loptu u mrežu.

Tri minuta kasnije Nemačka je stigla do izjednačenja golom Kaia Harveca, koji je iskoristio odbitak i sa 10 metara rutinski savladao Navasa.

Nemačka je mogla ponovo do vodjstva u 77. minutu, ali je udarac Filkruga sa pet metara odlično odbranio Navas.

Musijala je pokušao u 84. minutu, ali je šutirao visoko preko gola.

Prednost Nemačkoj vratio je svojim drugim golom na meču Harvec u 85. minutu. Gnabri je ubacio loptu u šesneasterac, Harvec je pobegao odbrani i sa pet metara prosledio loptu u gol.

U prvom minutu sudijske nadoknade vremena Nemačka je stigla i do četvrtog pogotka. Sane je grudima spustio loptu na petera, a Filkrug ju je samo prosledio u mrežu i postavio konačan rezultat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.