najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prevc pobedio u Rusiji i preuzeo žutu majicu

Slovenački takmičar Peter Prevc pobedio je danas u ski skokovima održanim u ruskom ski centru Nižnji Tagilj i tako preuzeo lidersko mesto u poretku Svetskog kupa od Nemca Zeverina Frojnda.

Prevc je skokovima od 131,5 i 139,5 metara osvojio 267,4 boda i tako došao do prve pobede u sezoni, koja mu je ujedno donela i lidersko mesto u generalnom plasmanu, pošto je dosadašnji lider, Frojnd, takmičenje završio tek na 12. mestu.

Drugo mesto zauzeo je Austrijanac Mihael Hajbek sa 260,4 boda, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Norvežanin Johan Andre Forfang sa 253,8 bodova.

Četvrto mesto zauzeo je 19-godišnji Slovenac Anže Lanišek sa 253,5 bodova, a iza njega bio je Norvežanin Danijel Andre Tande sa 242,9 bodova.

Frojnd je nakon jučerašnjeg trijumfa podbacio, pogotovo u prvoj seriji kada je skočio samo 124 metara, dok je u drugoj seriji bio nešto bolji i ostvario skok od 131,5 metara, te tako osvojio ukupno 225,4 boda.

Prevc u generalnom plasmanu Svetskog kupa ima 364 boda, Frojnd je drugi sa 327, dok se na trećem mestu nalazi Norvežanin Kenet Gangnes, koji je danas zauzeo devetu poziciju, sa 265.

Naredno takmičenje Svetskog kupa održaće se sledeće subote u švajcarskom Engelbergu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike