U trendu

Nova pobeda fudbalera Srbije, savladan i Izrael

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je i drugu utakmicu od kada je preuzeo selektor Slavoljub Muslin, pošto je danas u Novom Sadu pobedila Izrael sa 3:1 u prijateljskom susretu.

Strelci za Srbiju bili su kapiten Branislav Ivanović u 33, Nemanja Milunović u 74. i Dušan Tadić u 88. minutu, dok je gol za Izrael u 54. iz penala dao Eran Zahavi.

Srbija je bila bolja u utakmici koja je odigrana pred oko 10 hiljada gledalaca na stadionu Karadjordje, ali je Izrael, posebno u drugom poluvremenu, imao šanse da dodje do boljeg rezultata.

Domaćin je imao inicijativu na početku, ali je prvu veću priliku imao Izrael. Šeran Jeini je centrirao sa desne strane, odbrana Srbije je loše reagovala, a lopta je došla do Muansa Dabura, koji je šutirao iz prve, ali pored gola.

Prvu veću šansu za Srbiju je imao Zoran Tošić, kada je u 15. minutu odlično prevario protivničkog igrača, ali je njegov šut desnom nogom odbranio golman gostiju David Goreš.

Srbija je posle toga imala nekoliko solidnih prilika, a najbolju Nikola Stojiljković, kome je Goreš odbranio udarac glavom nakon centaršuta Aleksandra Sedlara sa desne strane.

Vodjstvo domaćinu Ivanović je doneo u 33. minutu, iako je možda napravio prekršaj nad golmanom gostiju, koji arbitar Sebastijan Kolesku nije dosudio.

Tošić je izveo korner sa leve strane, Saša Zdjelar je glavom vratio loptu u šesnaesterac, a Ivanović je pao nakon duela sa Gorešom, ali se dobro snašao i postigao pogodak tako što je sedeći šutirao preko glave.

Do poluvremena nije bilo većih prilika, a Izrael je izjednačio već na početku drugog. Marko Grujić, koji je posle pauze ušao sa klupe, napravio je prekršaj u svom kaznenom prostoru, a zahavi je iz penala prevario klupskog saigrača iz Makabi Tel Aviva Predraga Rajkovića i izjednačio rezultat.

Srbija je posle primljenog gola imala priliku da ponovo povede, ali je šut Antonija Rukavine iz daljine odbranio Goreš. Izrael je tada preuzeo inicijativu i imao nekoliko prilika da savlada Rajkovića, ali je golman domaće ekipe tri puta dobro intervenisao.

Novu prednost Srbiji doneo je Milunović u 74. minutu. Tošić je centrirao iz kornera sa desne strane, a lopta je stigla do štopera BATE Borisova, koji je šutirao sa 11 metara, a lopta se odbila o zemlju i prevarila golmana Izraela.

Srbija je do kraja utakmice postigla i treći gol, kada je Tadić u 88. minutu odlično primio loptu i šutem sa 20 metara savladao Goreša, nakon što mu se lopta odbila posle šuta Kolarova iz slobodnog udarca.

Srbija će sledeću prijateljsku utakmicu igrati protiv Rusije, 5. juna u Monaku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar