U trendu

Prijemi u Zvorniku i Loznici za Ćirkovićevu i Simića

ZVORNIK/LOZNICA – Gradonačelnici Zvornika Zoran Stevanović i Loznice Vidoje Petrović priredili su danas prijeme za evropsku juniorsku šampionku u boksu Saru Ćirković i vicešampiona Rastka Simića.
Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BS S) Nenad Borovčanin istakao je da je Sara Ćirković najbolji most jednog naroda sa dve strane Drine.
„Preneo sam joj čestitku predsednika Aleksandra Vučića i rekao da smo svi ponosni što je jedna Srpkinja iz Republike Srpske osvojila medalju za Srbiju i što je u Sofiji svirana himna Bože pravde. BS S će uz pomoć Vlade Srbije nastaviti da pomaže sve naše boksere i bokserke iz Republike Srpske, jer je to nacionalni interes“, izjavio je Borovčanin.
Na prijemu u Zvorniku bio je i Mirko Ždralo, selektor ženske reprezentacije Srbije i trener Ćirkovićeve.
U gradu boksa Loznici, prijemu su prisustvovali i Milan Nedeljković, član gradskog veća Loznice, trener Nenad Vasiljević i predsednik BS S Borovčanin.
Čelni ljudi grada Loznice najavili su još veću podršku boksu, a Rastku poželeli medalju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine.
Srbija je na nedavnom prvenstvu Evrope u Sofiji osvojila ukupno četiri medalje, jer su bronze osvojili Dragana Jovanović iz Sombora i Marko Pižurica iz Subotice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.