najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Princ Ali podneo kandidaturu za predsednika Fifa

Jordanski princ Ali bin el Husein danas je zvanično podneo kandidaturu za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (Fifa).

Princ Ali rekao je da je kriza koja je zahvatila Fifu “prilika za pozitivne promene” u toj organizaciji.

On se u maju kandidovao za predsednika Fife, ali je u prvom krugu izgubio od Sepa Blatera sa 73:133.
 
“Bolja budućnost će doći samo kada ideje prerastu u akciju, a to će se dogoditi ako Fifa bude imala pravo rukovodstvo. Uveren sam da Fifa može da izađe iz ovog teškog perioda, da vrati reputaciju i postane orgainizacija koju će ponovo svi gledati sa poštovanjem”, rekao je princ Ali.

On je u pismu upućenom Fifinim članicama naveo da “taman oblak” nad rukovodstvom Fife ne treba da zaseni dobar rad.

“Nikada nisam gubio iz vida činjenicu da u Fifi ima mnogo dobrih i poštenih ljudi”, rekao je princ Ali.

Princ Ali je početkom septembra predstavio svoju kandidaturu i tada je naveo da će se boriti protiv korupcije i donošenja političkih odluka. On je rekao da će ako bude izabran, pojedina ovlašćenja za donošenje odluka iz štaba Fife u Cirihu prebaciti na nacionalne fudbalske saveze.

Obećao je više investicija u razvoj fudbala, da će učiniti više za ženski fudbal i da će se boriti protiv nameštanja utakmica.

Izbori za predsednika Fife biće održani 26. februara 2016. godine.

Odlazeći predsednik svetske kuće fudbala 79-godišnji Sep Blater najavio je da će se povući sa funkcije kada bude izabran novi predsednik.

On je podneo ostavku početkom juna, četiri dana pošto je dobio svoj peti mandat, posle hapšenja nekolicine viskoih zvaničnika Fife u sklopu istrage američkih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike