U trendu

Prlainović: Biće teško, Novi Beograd ima tim za titulu

BEOGRAD – Vaterpolisti Novog Beograda u četvrtfinalu Lige šampiona sastaju se sa prvakom Francuske Marseljom, ekipom koju predvodi proslavljeni srpski reprezentativac Andrija Prlainović, koji u bogatoj karijeri ima čak pet titula klupskog šampiona Evrope.

Marselj drugi put uzastopno učestvuje na Fajnal-ejtu, a Prlainović se nada da će njegov tim ostvariti bolji plasman nego prethodne godine kada je eliminisan u četvrtfinalu od ekipe Ferencvaroša.

„Radujem se što je finalni turnir opet u Beogradu, ovaj put sa publikom. Sigurno će biti zanimljivije i bez svake sumnje mnogo bolja i lepša atmosfera. U ondosu na prethodnu godinu dolazimo sa ambicijom da se predstavimo u boljem izdanju i da pružimo mnogo više. Verujem da smo kao ekipa zreliji, pametniji i iskusniji i da možemo da odigramo dobar tunir“, izjavio je Prlainović.

Finalni turnir elitnog takmičenja se od 2. do 4. juna, drugu godinu zaredom, održava na bazenu „11. april“, a osim duela Novog Beograda i Marselja, u četvrtfinalu sastaju se još: Breša – Hanover, Pro Reko – Barseloneta i Ferencvaroš – Jug.

„Već prvog dana imamo najjačeg mogućeg protivnika, ekipu Novog Beograda, koja je domaćin, igra na svom bazenu i koja je pretendent za osvajanje. Poseduju veliki broj izuzetno kvalitetnih igrača i to je tim koji je i formiran i projektovan za osvajanje titule šampiona Evrope. Biće veoma teško, ali verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i da zabeležimo pobedu“, konstatovao je Prlainović.

Bazen „11. april“ u novom ruhu dočekaće najbolje ekipe Starog kontinenta, kapacitet gledališta biće proširen i moći će da primi 1.500 posetilaca.

„Za naš vaterpolo je sjajno što je organizacija najznačajnijeg klupskog turnira Evrope u Beogradu. S obzirom i da je domaća liga bila nikad kvalitetnija i ujadnačenija u poslednjih 10 godina i mislim da su sve sjajne stvari za naš vaterpolo. Sigurno je da će se iz takve lige pojaviti neki novi igrači koji će biti potencijal za reprezentaciju i koji će moći da Srbiji donose medalje i dalje sa velikih takmičenja, a domaćinstva ovakvih takmičenja dodatno će uticati na popularizaciju vaterpola“, zaključio je Prlainović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar