U trendu

Problematični teniser: Sudija ga opomenuo, on napustio teren (video)

Nik Kirjos iz dana u dan šokira sportsku javnost. U Šangaju je ljut na sudiju odlučio da je kraj posle prvog seta.

Naime, on je odlučio da posle izgubljenog prvog seta u taj brejku (7:5) protiv Stiva Džonsona u prvom kolu, jednostavno završi meč.

Kirjos je vodio 4:2 u taj-brejku, a potom je Džonson napravio viner, ali je Australijanac ušao u raspravu sa sudijom Fergusom Marfijem smatrajući da je to bio aut. Budući da je prešao meru, koristio neprimerene reči, a onda uputio lopticu ka sudiji, Marfi mu je dodelio kazneni poen, pa je Džonson stigao do izjednačenja (4:4).

Kirjos je tada poručio sudiji ako izgubi set „da će otići kući“.

I kada je njegov rival dobio prvi set rezultatom 7:5 u taj-brejku, Kirjos je to i uradio.

Džonsonu je odmah prišao sa pruženom rukom, a potom se pozdravio i sa sudijom, spakovao svoje stvari u torbu i otišao u svlačionicu.

Svi prisutni ostali su zatečeni detinjastim ponašanjem 21. igrača sveta, a Džonson i sudija Marfi nisu krili iznenađenje zbog toga što nisu znali da objasne šta se tačno dogodilo.

Nik Kirjos prevazišao je sve skandale koje je dosad napravio. ATP će stvarno morati dobro da se zamisli posle ovako bahatog ponašanja mladog igrača kako i na koji način da ga kazni i stavi mu do znanja da je u pitanju profesionalni sport, a ne dečja igra u parku, gde dečak kad se naljuti pokupi svoje igračke i napusti teren, prenosi Mondo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.